Dél-Korea felszólította Kínát, hogy hagyjon fel a kitoloncolásokkal

2023. június 23. 13:11

Dél-Korea emberi jogi főbiztosa pénteken felszólította Pekinget, hagyjon fel az Észak-Koreából Kínába menekülők hazatoloncolásával.

2023. június 23. 13:11
null

Dél-Korea emberi jogi főbiztosa pénteken felszólította Pekinget, hagyjon fel az Észak-Koreából Kínába menekülők hazatoloncolásával, kiemelve, hogy jelenleg is mintegy 2000, Kínában tartózkodó észak-koreait fenyeget a repatriálás veszélye.

Közleményében Szong Do Hvan, a Koreai Emberi Jogi Bizottság elnöke rámutatott, hogy a hazatoloncolt észak-koreaiak emberi jogai súlyosan sérülhetnek,

Pekinget pedig felszólította, tartsa be az ENSZ vonatkozó ajánlásait,

melyekben a világszervezet szintén eltanácsol a hazatoloncolásoktól.

A főbiztos egyúttal sürgette a szöuli kormányt is, lépjen fel a kitoloncolások leállítása érdekében és azért, hogy a phenjani rezsim elől menekülők az őket megillető emberi jogi támogatást.

(MTI)

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. június 23. 17:29
de befosnatok ha egyszercsak Eszak megnyitna a hatart
vamonos
2023. június 23. 14:24
Miért nem fogadja be őket Dél-Korea?
barnabibambi
2023. június 23. 13:47
Kína és sok más állam a saját törvényeik szerint jár el.Tehát az ő dolguk hogy mit mikor és hogyan tesznek.Azaz nincs beleugatás a belső ügyeikbe!
Csigorin
2023. június 23. 13:46
Peking es Phenjan ugyeben nekik nem osztottak lapot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!