Zelenszkij megérkezett a G7-csúcstalálkozóra

2023. május 20. 11:16

Az ukrán elnök szerint a G7 után közelebb kerül a béke.

2023. május 20. 11:16
null

A világ hét legfejlettebb iparú országának (G7) hirosimai csúcstalálkozója után "közelebb kerül a béke" az ukrajnai háborúban – írta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Twitteren szombaton, miután megérkezett Japánba.

Japán. G7. Fontos találkozók Ukrajna partnereivel és barátaival. Fokozott biztonság és együttműködés a győzelmünk érdekében. Ma közelebb kerül a béke”

– írta Zelenszkij, aki a Francia Köztársaság repülőgépén érkezett Hirosimába.

Az ukrán elnök eredetileg azt tervezte, hogy videón csatlakozik az eseményhez. Az, hogy személyesen részt vesz a csúcstalálkozón, csak pénteken derült ki. Az ukrajnai háború a találkozó egyik fő témája. A hétvégén Zelenszkij kétoldalú tárgyalásokat folytat a G7, valamint India és Brazília vezetőivel. Utóbbi két ország egyelőre nem határolódott el Moszkvától.  Az ukrán elnök vasárnap a G7-ekkel, majd a globális dél országainak képviselőivel ülésezik.

Egy francia elnöki tisztségviselő elmondta: minden eszközt meg kell ragadni, hogy az el nem kötelezett országokat felsorakoztassák Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának védelme mögött.

(MTI)

Nyitókép: Takuya Yoshino / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Házam Hazája
2023. május 21. 01:39
https://www.youtube.com/watch?v=0ElyzQ5TeCA
Akitlosz
2023. május 20. 21:41
"Egy francia elnöki tisztségviselő elmondta: minden eszközt meg kell ragadni, hogy az el nem kötelezett országokat felsorakoztassák Ukrajna szuverenitásának és területi integritásának védelme mögött." Miért? Magyarországnak sem érdeke Ukrajna szuverenitása és területi integritása, akkor ugyan mitől lenne ez érdeke Indiának és Brazíliának? Franciaországnak miért érdeke?
Akitlosz
2023. május 20. 21:39
Azt minek alapján számolják ki, hogy melyik országnak a legfejlettebb az ipara?
Dénia
2023. május 20. 21:23
Mi van Jemen szuverenitásával, és területi integritásával? Ahol már hosszú évek óta tart a háború. Ja, hogy ott az amcsik az agresszor szaudiaknak adják el a fegyvert, úgyhogy azzal nincs gond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!