Japánba utazik Zelenszkij a G7 csúcsra

2023. május 19. 08:11

Az ukrán elnök reméli, hogy a személyesen elmondott szenvedélyes kérése arra készteti a világ vezetőit, hogy ne csak segélyt, hanem több fegyvert is felajánljanak Ukrajna számára.

2023. május 19. 08:11
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Japánba utazik a G7-es találkozóra – közölte egy ukrán biztonsági tisztviselő az állami televízióval a Reuters jelentése szerint, amelyet a BBC szemlézett. „Nagyon fontos dolgokról fognak ott dönteni, ezért az elnökünk jelenléte feltétlenül szükséges az érdekeink védelmében” – jelentette ki Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára.

A G7-ek vezetői ezen a hétvégén megvitatják az ukrajnai békecsúcsra vonatkozó javaslatot is.

Zelenszkij reméli, hogy a háború borzalmait már elszenvedett japán városban személyesen elmondott szenvedélyes kérése arra készteti a világ vezetőit, hogy ne csak segélyt, hanem több fegyvert is felajánljanak az orosz csapatok visszaszorítása és az elhúzódó konfliktus befejezése érdekében.

Hirosimában szerepelnek majd a háborúval, szankciókkal kapcsolatos megbeszélések, a tárgyalásokat azonban egyértelműen Kína, a globális kelet és a globális dél viszonya fogja uralni. 

Nyitókép: A világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 háromnapos hirosimai csúcstalálkozója ellen tüntetnek Hirosimában a találkozó első napján, 2023. május 19-én.MTI/EPA/Majama Kimimasza

 

Sajnálhatja Ukrajna: nem a háború lesz a legfontosabb téma az idei G7-csúcson

Hirosimában ülnek össze pénteken a G7-ek és az Európai Unió képviselői, hogy új irányokat szabjanak együttműködésüknek, és egyben válaszokat keressenek a legégetőbb gazdasági és geopolitikai kihívásokra. A főszerepben ezúttal azonban nem Ukrajna áll majd.

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. május 19. 23:22
a béke egyetlen lehetősége a fegyverszállítás beszüntetése.
Igazszó
2023. május 19. 19:58
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
KBA98
2023. május 19. 19:09
ezek szerint koldus túrán van?
Uztu
2023. május 19. 15:28
Én hülye meg azt hittem népét vezeti a háborúba
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!