Így támadja a Telegraph Magyarországot: Az EU fekete báránya a válság felé tart

2022. október 28. 11:19

A brit lap nem volt rest hazánk kritizálásával.

2022. október 28. 11:19
null

A brit Telegraph hosszú cikkben foglalkozott hazánkkal, melyben kifejtették, hogy „Budapesti szövetségesei azzal vádolják Brüsszelt, hogy politikai indíttatásból zsarolja Magyarországot és Lengyelországot eurómilliárdokkal, hogy érvényt szerezzen a »woke« ideológiájának.” 

A lap hozzátette, „eközben Orbán kritikusai Putyin-párti bábnak nevezik, aki egy autoriter, antidemokratikus rendszert épít, amely brutálisan lecsap a médiára és az LMBTQ-jogokra. Mindez a zűrzavar a magyar gazdaságot is megterheli. Az infláció több mint 20 százalékra emelkedett, és a kormány 10 éves hitelfelvételi költsége az év eleji 5 százalék alatti szintről ebben a hónapban több mint 10 százalékra emelkedett.”

A Telegraph szerint még a hagyományos szövetségesei körében is kezd elszigeteltnek tűnni hazánk,

s szerintük azzal, hogy Orbán ellenzi a szankciókat, amelyeket gazdasági öngyilkosságnak nevezi, elszigeteli Magyarországot Európában teljesen. Kifejtették, hogy bár Lengyelország is válsággal küzd, ők mégis közelebb vannak ideológiailag az EU-hoz, mivel kitartóan támogatták az Ukránokat.

A Telegraph azt is elmondta, hogy a Bizottság mindegy 27 milliárd eurónyi uniós forrást tart vissza Magyarországtól, a korrupcióval, a demokratikus normák aláásásával, valamint a melegek és a transzneműek jogaival kapcsolatos aggályai miatt. Közben a lap gazdasági válságról is ír, melyben „Orbán Viktor az energia- és élelmiszerárak emelkedésével és a forint leértékelődésével is küzd”.

Nyitókép: The Telegraph

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. október 29. 10:27
Van aki a mocskos Európagyilkos kutyák mellé állt, mint a Telegraph, és a hazaáruló rühes banda. Remélem M.o. nem fog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takagi
2022. október 28. 16:51
Blablabla. Uncsi.
OberEnnsinnen
2022. október 28. 14:30
Az állegenda szerint isteni kegyelem=aljazsidók angolszász=aljawaspok A kettő együtt=gigantmaffia
Burmin
2022. október 28. 14:20
Ahhoz képest megjelent egy buzi mesekönyv. Érdekelne megérti e egy 3-5 vagy 13-14 éves mi az hogy nonbináris... Én megmaradok Illyés Gyula 77 magyar népmeséinél és Szabó Gyula hangján a rajzfilmeknél...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!