Két bizottság is fellázadt Brüsszelben az atom- és a gázenergia zöld címkéje ellen

2022. június 14. 19:51

A Bizottság korábban már környezetbarát forrásként ismerte el a földgázt és az atomenergiát.

2022. június 14. 19:51
null

Az Európai Parlament két bizottsága is támogatta azt a javaslatot, hogy az EU ne minősítse a gáz- és atomenergiát klímabarát beruházásnak. A Bizottság korábban már környezetbarát forrásként ismerte el a földgázt és az atomenergiát.

Az Euronews keddi cikkében számolt be arról, hogy a gazdasági és környezetvédelmi bizottság is támogatta az állásfoglalást,

ami szerint a gáz- és atomenergia nem zöld.

Azt akarják megakadályozni, hogy felvegyék a két energiát az EU úgynevezett taxonómiájába. Ez a „fenntartható” befektetések listája, amelynek célja, hogy a magántőkét az éghajlatváltozással kapcsolatos célokat támogató befektetések felé terelje.

Közben még a francia liberálisok szerint is zöld az atom

– mondta az Euronewsnak egy francia liberális EP-képviselő, Christophe Grudler. Szerinte a karbonsemlegességhez 2050-re 15 százalékra kell emelni az atomenergia arányát az uniós energiamixben.

Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2022. június 15. 09:09
"Az Európai Bizottság egy közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a technika fejlő-dése miatt elképzelhető, hogy a megújulók mellett a gázalapú és atomenergiának is helye lehet az uniós zöld stratégiában." A józan ész győzelme jelent meg a közleményben. Nem szabadna még az okosabb zöldeknek sem (ha vannak ilyenek) elfeledkezni arról, hogy a földgáz gyakorlatilag metángáz. Egy molekula metán elégésekor csak egy molekula széndioxid keletkezik, mellette két molekula víz, ami nem károsítja a környezetet. Másik fontos szempont, hogy modern, kombinált ciklusú erőműben elégetve elképesztően jó hatásfokkal lehet belőle elektromos energiát előállítani.
szürkeSzarvas
2022. június 15. 07:04
Jézus. Ezek sem a Villanykaron végeztek a BMEn..
Mikediver
2022. június 15. 06:08
A zöldeknek és liberálisoknak kéne csinálni valahol egy saját országot, ahol kedvükre azt csinálhatnak amit akarnak. Minket hagyjanak.
mokány
2022. június 14. 22:51
Analfabéta ügynökök wircsaftja .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!