Nem indul újra Seattle progresszív polgármestere

2020. december 14. 20:35

Jenny Durkan döntése tette lehetővé nyáron a BLM tüntetők szélsőbaloldali „tanácsköztársasága”, a CHAZ létrejöttét a városban.

2020. december 14. 20:35
null

Jenny Durkan nem indul újra 2021 novemberében a helyhatósági választásokon – írta meg a Wall Street Journal. Seattle polgármestere egy videóban elmondja, hogy választania kellett, hogy „a következő évet végigkampányolom-e a munka megtartása érdekében, vagy minden energiámat a munka elvégzésére fordítom” A Wall Street Journal cikke azonban valószínűbbnek tartja, hogy a progresszív polgármester rájött, hogy ha indul, valószínűleg veszíteni fog.

 

 

„A polgármester mindenképpen bekerül a történelembe, mivel lehetővé tette a tüntetők számára, hogy létrehozzák a rendőrség nélküli Capitol Hill Autonóm Zónát (CHAZ) városában. A CNN-n ment legmesszebb, amikor a „szerelem nyarának” nevezte az eseményt. A megszállók átvették a hatalmat a zóna fölött, Durkan asszony meg nem tett semmit. Erőszak következett – és még most is tart, hisz Seattleben idén már 55 gyilkosságot követtek el, ami közel duplája a 2019-es számnak” – írja a Wall Street Journal.

„Sokat elmond a seattle-i haladókról, hogy az egyre növekvő bűnözésre az volt a válaszuk, hogy 18%-kal csökkentették a rendőrség költségvetését, amelyet a polgármester a múlt héten alá is írt. Eleinte 50%-kal akarták csökkenteni, ami miatt a város első afroamerikai rendőrfőnöke, Carmen Best le is mondott. Durkan polgármester szembeszállt az aktivistákkal és 18% -ra csökkentette követeléseiket, ami Seattle-ben őt „mérsékelt politikussá” tette. A CHAZ tüntetői ezért a polgármester otthonához vonultak, hogy kimutassák elégedetlenségüket. Bejelentésével megnyílt a politikai táj. Seattle progresszív valósága azonban azt jelzi, hogy a következő polgármester valószínűleg nála is baloldalibb lesz. Készülni kell hát a további szeretetre és anarchiára” – írja cikkében a Wall Street Journal. 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. december 16. 03:47
"Milo Yiannopoulos: Életem hátralévő részét a republikánus párt elpusztításának szentelem "A kibaszott földig le kell rombolni a republikánus pártot. Trump kinevezései a Legfelsőbb Bíróságra értelmetlenek voltak. Feleslegesen védelmeztünk egy önző bohócot." "Mindent elveszítettem azért, hogy Trumpot a hivatalába segítsem. Az életem és karrierem tönkrement. Megérte? Nem. Úgy érzem, elárultak. Bosszút fogok állni." "Életem hátralévő részét a republikánus párt elpusztításának szentelem." Ezeket Milo Yiannopoulos írta a napokban a Parler nevű közösségi oldalon. Yiannopoulos 2016 környékén a Trump körüli újjobboldal alfaprovokátora volt, egészen addig, míg egy műsorban arról nem beszélt, hogy "a melegek világában fiatalabb fiúk és idősebb férfiak közötti kapcsolat nagyon pozitív tapasztalat lehet". Innentől fokozatosan marginalizálódott, elveszítette könyvszerződését, letiltották Facebookról és Twitterről is, csillaga leáldozóban volt - Schmidt Mária alapítványa azért így is meghívta Budapestre előadni 2018-ban. Az utóbbi időben a Parler nevű alternatív platformon ír, és láthatóan nem elégedett sem a választással, sem a korábban Daddy-nek nevezett Trumppal, sem a republikánus párttal, sem azzal, hogy a Legfelsőbb Bíróság nem hozott olyan döntést, ami változtatott volna az eredményen. A republikánus párt elpusztítása mellett egy másik ötlete is van posztjai alapján: szerinte a déli államoknak ismét el kellene szakadniuk." https://444.hu/2020/12/15/milo-yiannopoulus-eletem-hatralevo-reszet-a-republikanus-part-elpusztitasanak-szentelem
matykox
2020. december 15. 16:20
Hááát, mér nem indul? Induljon mondjuk nyugat fele, 3km/h sebességel, gyalog persze, de ne álljon meg a nagy víznél, menjen csak nygodtan tovább, egyre tovább, míg csak el nem éri a túlpartot.
NTLLK
2020. december 15. 14:08
Kár, hogy nem indul... Igazán jól mentek a dolgok!
mdave88
2020. december 15. 11:10
Jöhet tanácsokat adni a Baranyinak. Vagy mégjobb: mehetne a helyére a Baranyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!