Áljogász a szlovák parlament elnöke?

2018. szeptember 25. 15:31

Andrej Danko titkolja hogyan lett a jog doktora.

2018. szeptember 25. 15:31

Szlovák médiumok eddig csak egyetlen munkát találtak egy bizonyos Andrej Danko nevével fémjelezve Besztercebányán, közben a parlament elnöke eddig a pozsonyi Comenius Egyetemet jelölte meg, mint doktori munkájának helyszínét.

Danko hivatalos életrajzában az áll, hogy 1998-ban végzett a Comenius Egyetem jogi karán. Más felsőoktatási intézményről szót nem ejt, mindemellett a „JUDr.” titulust viseli, amely Szlovákiában a jogi doktort jelenti. Az egyetem elektronikus nyilvántartásában sem szerepel, hogy valaha is ezzel végzettséggel ruházták volna fel.

Nem lehet sokkal többet megtudni a jogi tanulmányairól a kari könyvtárban sem. Bár több abszolvált hallgató munkája megtalálható ott, de Danko szóbanforgó munkája nem. Nem világos, hogy egyáltalán írt volna ehhez hasonlót.

A Szlovák Nemzeti Párt és a szlovák parlament elnöke hallgat a „JUDr.” titulus megszerzésének körülményeiről. Már több mint tíz napja nem válaszolt olyan egyszerű kérdésekre, mint – mikor és hol, illetve milyen témában írta meg a zárómunkáját, amely nélkül nem válhatott volna jogásszá.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZolieM
2018. szeptember 26. 09:54
Álország, áljogász, álprobléma.
KannibálTatárÚr
2018. szeptember 26. 09:13
Már máskor is megírtam: a politika a szélhámosok terepe. Sehol máshol nem lehet olyan könnyen csalni, mint a politikában. Mindenhol vannak követelmények. A kezdő egyszerű munkákkal kezd és ha nem tudja azt sem, nincs előrelépés. Politikában nincs semmi követelmény. A Zázri (történelemtanár) nem tudott tanítani, elküldték. Kereskedni nem tudott, elküldték. Erre egy pártban felvették - elnöknek. Márki-Zaynak felmondtak a munkahelyén. A legtámogatottabb baloldali politikus lett és polgármester. Kunhalmi csak jegyhamisítással hívta fel magára a figyelmet. Ma a szocik egyik legbefolyásosabb politikusa. Tenni kell vmit. Pártban funkciót csak olyan kaphasson, aki a termelésben bizonyított mint vezető legalább 10 évig. Aki itt alkalmas, az mehessen pártfunkcióba, onnan az országos politikába. Különben a semmihez sem értő szélhámosok terepe marad a politika.
még fokozza
2018. szeptember 25. 21:51
Ez a szlovákok belügye. Engedjük el.
Akitlosz
2018. szeptember 25. 18:25
Volt egy hamisító fazon Amerikában aki mindenféle iratokat, csekkeket hamisított. Bármi szakképzettséget is magának. Dolgozott orvosként, jogászként, karmesterként, simán hihetően eljátszotta, hogy ért ezekhez. Pedig annyira nem volt rászorulva ezekre, mert sok táskányi pénze volt a hamisításból. Végül sok sok év után nagy nehezen elkapták és lecsukták. A szabadulása után pedig állást ajánlott neki és felvette az FBI, mert nem csak, hogy megmondta iratokról, hogy mi hamis és mi eredeti, de a hamisról azt is, hogy azt hogyan csinálták, azaz azt is, hogy ki lehet a tettes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!