Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Szakértő: A svédek változásokat akarnak a migrációs politikában

2018. augusztus 26. 09:16

Közeledik a svéd választás, a közvélemény-kutatási adatok szerint a kormánypártok vezetnek.

2018. augusztus 26. 09:16

Flamm László Svédország szakértő szerint a svéd választók gyökeres változásokat akarnak a migrációs politikában.

A szakértőt az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában kérdezték a két hét múlva esedékes svédországi választásokról. A választóknak az kell, hogy a pártok kiszámítható módon mutassák be elképzeléseiket – mondta.

A kormányzó szociáldemokraták is kijelentették, hogy a svéd menekült- és a bevándorláspolitika nem fenntartható – emlékeztetett. Hozzátette, hogy a gyökeres változásokhoz idő kell, de már elkezdték a szigorításokat. Fontos momentumként emelte ki például, hogy a következő svéd költségvetési időszakban – melyet 4-5 évre terveznek – a migrációval kapcsolatos kiadásokat 50 százalékkal csökkentenék.

Flamm László elmondta, a közvélemény-kutatási adatok szerint a kormánypártok vezetnek, de két hét múlva kiderül, hogy az általuk megtett eddigi intézkedések elegek lesznek-e a győzelemhez.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2018. augusztus 26. 10:43
Csúnyán el lett ez baszarintva 4 évvel ezelőtt. Hiába nyert a vörös-zöld koalíció, csak kisebbségi kormányt tudtak alakítani. A 2014-es évvégi budget szavazásakor az ellenzék simán elzavarhatta volna őket. Ehelyett, - a "karácsonyi megállapodás" nevű titkos paktum eredményeként, - az közép-jobb Alliansen pártszövetség szembeköpte a választóit. Nem csak megszavazta a költségvetést, de még kötelezettséget is vállaltak, hogy 8 évig megteszik egymásnak ugyanezt a szívességet! Egyedül az igazi jobboldalt képviselő, bevándorlást ellenző SD (Sverigedemokraterna) tartott ki szilárdan az elvei mellett. Jó politikájuknak köszönhetően van rá esély, hogy ők legyenek Svédország legnagyobb pártja, de sajnos az abszolút többség még messze van. Mivel az összes svéd párt karanténben akarja tartani az SD-t, ezért simán előfordulhat, hogy nagykoalíció lesz szeptemberben. Ezzel a jobboldal újabb lehetőséget szalasztana el, hogy a francba elküldje a migránssimogatókat, élükön a dilettáns (hegesztőből avanzsált) miniszterelnökkel együtt. Tényleg kialakulhat egy Németországéhoz hasonló helyzet. Az igazi katasztrófa az lesz, amikor a muszlim hátterű bevándorló hordák hamarosan állampolgárságot- és ezzel szavazati jogot kapnak. Nagy kár érted, mert a vesztedbe rohansz, Svédország!
matykox
2018. augusztus 26. 10:34
Pontosan! Ahogy Hamlet (a dán királyfi) mondta: Szó, Szó, Szó ...
antioxi
2018. augusztus 26. 09:38
Nem szabad sok reményt fűzni a svéd parlamenti választásokhoz! A svéd baloldal kb hatvan éve kormányoz és sok jóléti sikert ért el és ezt a svédek tudják. A legújabb kori migrációs ügyet a svédek is elbaszták, de ez csak arra lesz elég szept. 9-ike után, hogy a szocialisták meggyengülnek a parlamentben - ez sem kevés.
Vikijo
2018. augusztus 26. 09:32
Megismétlődni látszik a német és francia modell, szóban szigorítunk, a valóságban nagy f-t sem csinálunk. A hatalmas katasztrófa egyre csak kzeledik az EU-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!