A német kormány elutasítja az acélra és az alumíniumra kivetett amerikai védővámokat

2018. május 31. 18:43

A németek szerint Washington lépése veszélyes, mert beindíthatja az „eszkaláció spirálját”.

2018. május 31. 18:43

A német szövetségi kormány elutasítja az Egyesült Államok kormánya által az acélra és az alumíniumra kivetett védővámokat – közölte csütörtökön Steffen Seibert kormányszóvivő. A berlini vezetés szerint az egyoldalú amerikai intézkedések jogsértőek, nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozó indoklásuk pedig megalapozatlan.

Washington lépése veszélyes is, mert beindíthatja az „eszkaláció spirálját” – áll a közleményben, amely szerint a német kormány továbbra is kiáll a kereskedelem szabadsága, a piacok nyitottsága és a nemzetközi ügyek többoldalú megállapodásokon alapuló rendezése, a „multilaterális megközelítés” mellett.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. május 31. 19:06
"A német kormány elutasítja az acélra és az alumíniumra kivetett amerikai védővámokat" Ehhez nincsen joguk. Az amerikai védővámokról nem a német kormány dönt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!