Nem sikerült jól a diplomája, beperli az Oxfordi Egyetemet egy volt diákja

2017. november 22. 14:51

Szerinte az oktatás rossz minősége a karrierjébe került.

2017. november 22. 14:51

Faiz Siddiqui a híres Oxfordi Egyetemen tanult jogot és szerzett diplomát – mégis, végézése után tizenhét évvel 1 millió fontos keresetet nyújtott be volt egyeteme ellen, mondván, hogy az oktatás általa tapasztalt minősége a karrierjébe került – írja az Independent.

Siddiqui ugyanis az Egyesült Királyság-beli diplomarendszer szerinti 2:1-es, magasabb szintű diplomát akart szerezni, ugyanakkor ez nem sikerült neki. A volt hallgató szerint ugyanakkor ez nem saját teljesítményének köszönhető: azért teljesített alul, mert az oktatás „nem volt megfelelő” az intézményben. Azt is elmondta, ha jobban teljesíthetett volna vizsgáin, most elsőosztályú vállalati jogász lehetne.

A jogász azt állítja, átlag alatti oktatást kapott az egyetem indiai szaktárgyán, ennek köszönhető, hogy nem sikerült első osztályú, vagy 2:1-es diplomát szereznie. Siddiqui szerint későbbi álmatlansági zavarai és depressziója is „megmagyarázhatatlan kurarcának” tudhatók be. A 2000-ben végzett hallgató ügyvédje szerint Siddiqui „a rossz oktatás áldozata”. Végzése óta a férfi karrierje sem alakult rózsásan, most például munkanélküli.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraxas
2017. november 23. 12:04
Jé, ez a Queen's College!
abraxas
2017. november 23. 11:59
Ez alapján az is perelhetné, aki be se jutott. Vagy nem is hallott az Oxfordi Egyetemről, hiszen az intézmény nem tett meg mindent, hogy létéről és az ott szerezhető diplomáról és abban rejlő lehetőségekről tájékoztassa.
vizesnyolcas
2017. november 23. 08:50
Az oktatás nem mélyaltatásban végzett műtét. A páciens együttműködését is feltételezi. - Bizony. Ha a figura próbálkozása sikerrel jár, akkor az egyetem két tűz közé szorul. Eddig az oxfordi egyetem vezetői inkább attól tartottak, hogy a hallgatók azért perelik őket, mert az azonos tárgyból a különböző vizsgaalkalmakkor kiadott feladatok nehézségi foka nem azonos. Ilyen megfontolásból ott egy vizsgaidőszakban egy tárgyból csak egy vizsgaalkalom van, tehát nincs utóvizsga. Ha valakinek nem sikerül a vizsga, eggyel vagy kettővel későbbi vizsgaidőszakban próbálkozhat újra. Ilyen szituációban viszont a sikertelen vizsga jóval nagyobb gáz, mint náluk, ahol a hallgató akár háromszor is vizsgázhat azonos tárgyból azonos időszakon belül. Tehát az egyetemnek arra is ügyelni kell, hogy ne legyen túl sok sikertelen vizsga. Ezt különféle könnyítésekkel éri el. Például a hallgató egy vizsgán nem egy tárgyból számol be, hanem három olyan tárgyból, amelyek valamilyen értelemben rokonok egymással; és a szabályok olyanok, hogy a vizsga akkor is sikeres lehet, ha a három tárgy valamelyikéből nulla volt a hallgató teljesítménye. Ilyen módon a halvány gyengék is végiglébecolhatják az egyetemet a diplomáig; azaz az egyetem nem azzal szelektál, hogy kirúgja az alkalmatlanokat, hanem azzal, hogy a tanulmányi eredmények függvényében különböző minősítésű diplomákat ad ki. A munkáltatók meg azokat a jelentkezőket, akik alacsony minősítésű diplomát szereztek, már állásinterjúra sem hívják be.
korona
2017. november 23. 07:01
Gyanús volt nekem mindig ez az Oxford-i egyetem. Orbán ismeri. Meg kellene kérdezni tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!