Harmincnégy éve nem volt ekkora árvíz Párizsban

2016. június 06. 09:00

Párizsban már hat méter magasra emelkedett a Szajna vízszintje. A város metróállomásait gátakkal védik az áradás elől, a folyó közelében található múzeumok műkincseit pedig az épületek felsőbb szintjeire menekítették.

2016. június 06. 09:00

Párizsban hat méter magas a vízszint, a szakember szerint pedig akár további fél méteres emelkedés is várható. Erre harmincnégy éve nem volt példa. A városban gátakkal védik a metróállomásokat, a Szajnához közel eső múzeumok műkincseit pedig elővigyázatosságból a felsőbb szintekre menekítették.

Franciaország középső részéről több, mint húsz ezer embert kellett kimenekíteni az árvíz miatt. Nekik a visszaköltözéssel még várniuk kell, az apadás ugyanis vélhetően nagyon lassú lesz, az ár elvonulása több hétig is eltarthat.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. június 06. 19:55
Az emberek lusták vizet cipelni fel a hegyre. Ezért aztán folyók mellé építik a házaikat, városaikat. Aztán abból meg ez van. Dombtetőkön viszonylag ritkán van árvíz
sozlib_abschaum
2016. június 06. 15:01
Vajon véletlen-e, hogy pont júniusban? Isten nem ver bottal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!