Működésbe lép a kiberbűnözés elleni európai központ

2013. január 09. 14:16

Pénteken megkezdi tevékenységét a számítástechnikai bűnözés elleni európai központ az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) hágai székhelyén – közölte Cecilia Malmström belügyi EU-biztos.

2013. január 09. 14:16

A számítástechnikai bűnözők intelligensek, és az új technológiákat hamar felhasználják bűnözési célokra. A központ segíteni fog minket abban, hogy még náluk is okosabbá és gyorsabbá váljunk, és így segíthessük e bűncselekmények megelőzését és leküzdését” – mondta Malmström.

Az új európai bűnüldözési intézmény egyrészt kellő szakértelmet biztosít a nyomozásokhoz operatív és igazságügyi támogatást nyújtó centrumként. Másrészt mozgósítja az uniós tagállamok valamennyi releváns erőforrását a számítástechnikai bűnözés jelentette fenyegetés elhárítása érdekében – hangsúlyozta Troels Oerting, a központ vezetője.

A központ kiemelt figyelmet szentel majd a szervezett bűnözői csoportok által folytatott olyan jogellenes online tevékenységeknek, mint amilyenek például az elektronikus banki szolgáltatásokat és egyéb internetes pénzügyi tevékenységeket érő támadások, a gyermekek szexuális kizsákmányolása, illetve a létfontosságú infrastruktúrákat és információs rendszereket érintő bűncselekmények.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!