A Java program veszélyeire figyelmeztet az amerikai kormány

2013. január 11. 18:46

Az amerikai belbiztonsági minisztérium szoftverbiztonsági figyelmeztetést adott ki és az Oracle Java futtatókörnyezet kikapcsolására szólította fel a felhasználókat.

2013. január 11. 18:46

Az amerikai belbiztonsági minisztérium CERT (Computer Emergency Readiness Team) számítástechnikai elhárító részlege közleménye szerint hackerek megtalálták a módját annak, hogyan lehet a Java programmal rosszindulatú szoftvereket telepíteni a számítógépekre, és átvenni felette az irányítást. A CERT arra is figyelmezteti a felhasználókat, hogy a biztonsági résen keresztül a hackerek egyébként megbízható weboldalakat is meg tudnak fertőzni és azon keresztül tudnak rosszindulatú szoftvereket telepíteni az oldalakat felkereső számítógépekre. A Java programozási nyelven írott szoftverek a Windows, OS X és Linux operációs rendszereken egyaránt futnak. 

Arra csak nagyritkán kerül sor, hogy kifejezetten számítástechnikai biztonsággal foglalkozó cégeken kívül kormányzati szervek is biztonsági figyelmeztetést adjanak ki valamely szoftverre, különösen, ha olyan széles körben elterjedt szoftverről van szó, mint a Java. „A problémára egyelőre nincs megoldás” – írja a közlemény. „Védekezésképpen a Java böngészőbővítmény kikapcsolását javasoljuk.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2013. január 12. 00:02
Jól lobbizott a Google a kormánynál..
naugye!
2013. január 11. 23:13
Több hazai bank használja online bankoláshoz. Csaxólok. Az apeh online adóbevalláshoz is kell.
hátakkor
2013. január 11. 20:17
Fel se engedem..
shighhopes
2013. január 11. 20:12
Jesszus. Egyszeri, informatikailag művelt olvasó kb. mondatonként kétszer kap agyvérzést az értelemzavaró pongyolaságtól. Gondolom a magyar sajtótermékek 90%-a ettől még karakterhelyesen át fogja venni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!