Pesszimista a válságot megjósoló professzor

2010. augusztus 27. 10:10

Nouriel Roubini várakozásai szerint az amerikai gazdaság növekedése a harmadik negyedévben az egy százalékot sem éri majd el. Nem bizakodóbb a kilátásokat illetően a világ legnagyobb kötvényalapjának vezérigazgatója, Mohamed El-Erian sem.

2010. augusztus 27. 10:10
Nouriel Roubini, a válságot előre megjósoló közgazdász 40 százalékra teszi az újabb recesszió valószínűségét. Roubini szerint a harmadik negyedévben az Egyesült Államok gazdasági növekedése az egy százalékot sem éri el majd. A professzor úgy véli, az első félév gazdaságélénkítő programja segítette a növekedést az év első felében, a másodikban azonban inkább hátráltatni fogja - nyilatkozta a Bloombergnek. A lassú növekedés a tőzsdék gyenge teljesítményéhez vezet majd. A CNBC-nek a professzor elmondta, az Egyesült Államokra a legnagyobb fenyegetést a defláció jelenti.
 
Mohamed El-Erian, a világ legnagyobb kötvényalapjának számító Pimco vezérigazgatója szerint a gazdaság nem tér vissza a korábbi növekedési pályára. A kormányzat egyre korlátozottabb eszközökkel élhet a gazdaság élénkítésére, egy újabb visszaesés ezért komoly gondokat okozhat. El-Erian szerint a jövőben a részvények népszerűsége csökkenni fog, ezzel szemben felértékelődik majd a kötvények szerepe.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!