Lépett az Apple: fel fogja ismerni az iPhone, ha pucér képet készít

2023. június 09. 10:26

A frissítés már most elérhető a gyermekek számára, a családi fiókokon keresztül lehet aktiválni.

2023. június 09. 10:26
null

Még inkább kiterjeszti a néhány hónappal ezelőtt bemutatott, elsősorban a kiskorúak védelmére fókuszáló funkcióját az Apple, amely ezentúl az Üzenetek alkalmazáson kívül, az AirDrop-küldemények, a Kontakt Poszterek és a FaceTime-hívások esetén is képes lesz felismerni, ha felnőtt-tartalmakat szeretnének velünk megosztani – számolt be az Index.

A lap bár megjegyezte, hogy bár első pillantásra az iOS 17 nem a „legerősebb” szoftverfrissítés, az új verzió mégis több olyan kisebb újítást tartalmaz,

amelyek megkönnyítik vagy éppen biztonságosabbá teszik a felhasználók mindennapjait. 

Az Apple ismertetőjéből kiderült, hogy „a kommunikációs biztonság nevű funkció mostantól védelmet nyújt az érzékeny videókkal és fényképekkel szemben, és most már az Üzeneteken túl kiterjed az AirDropra, a rendszerszintű fotóválasztóra, a FaceTime-üzenetekre, a Telefon alkalmazásban található Kontakt poszterekre és a harmadik féltől származó alkalmazásokban küldött és fogadott tartalmakra is”.

Már most elérhető a gyermekek számára

A funkció jelenleg is elérhető, aktiválni azonban csak egy családi fiókon keresztül lehet, kizárólag a gyerekek számára – hívta fel az Index a figyelmet.

Majd hozzátették, az iMessage először kitakarja a beérkező képet, azt csak a Megtekintés gombra kattintva jeleníti meg. Mindezek előtt a rendszer azonban felhívja a fiatalkorú figyelmét arra, hogy pontosan mit is láthat majd a képen. Ezek után eldöntheti, hogy tényleg meg szeretné-e nézni a fotót, vagy sem. Utóbbi esetében az iOS lehetőséget ad arra, hogy a gyerek üzenetben értesítse szüleit a történtekről, de arra is, hogy azonnal tiltólistára helyezze a másik felet – írta a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: T2 IMAGES / CULTURA CREATIVE / CULTURA CREATIVE VIA AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiltyu
2023. június 12. 10:45
mi lesz így a rengeteg nővel akik pucér szelfiket töltenek fel instagramra non-stop?
Csányi Gyuri
2023. június 09. 16:23
Zsolti?
Horst_Tappert
2023. június 09. 13:26
"Utóbbi esetében az iOS lehetőséget ad arra, hogy a gyerek üzenetben értesítse szüleit a történtekről, de arra is, hogy azonnal tiltólistára helyezze a másik felet" Na, a libsik át fognak térni a Samsungra...
need-info
2023. június 09. 12:14
A sötétbőrűeknél ezt, hogy fogja felismerni? Traviknál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!