Bezárt a római adóhatóság épületében működő büfé, miután évekig nem adtak számlát

2023. április 22. 20:19

Nem az adóhatósági dolgozók szúrták ki a csalást.

2023. április 22. 20:19
null

Bezárt a büfé, amely éveken keresztül működött a római Agenzia delle Entrate adóhatóság épületében adófizetés nélkül. A büfés hosszú éveken keresztül árult szendvicset és kávét az adóhatóság dolgozóinak, sőt, még fénymásolást is vállalt, egy kikötéssel: csak készpénzzel lehet fizetni. A több éves működés alatt pedig egyszer sem adott blokkot, amiért érdekes módon senki sem reklamált.

Az esetről először a Mediaset Striscia la Notizia című műsorában lehetett hallani 2018-ban. Öt évvel később, amikor a műsorvezető visszatért a bárba, meglepődve tapasztalta, hogy semmi nem változott.

A műsorvezető, Jimmy Ghione arról kérdezte az intézmény dolgozóit, hogy mit gondolnak a büfés bátorságáról, hogy egy adóhatósági intézményben nem ad blokkot. Bár a dolgozók nem voltak túl készségesek, Sergio Mazzei, a cég kommunikációs vezetője ígéretet tett, hogy ellenőrizni fogják a büfé működését.

Úgy látszik, a csatorna fáradozása nem volt hiába való, a La Repubblica római lapja ugyanis szombaton jelentette be a hírt: bezárt az adókerülő büfé az adóhatóság épületében.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kujon
2023. április 23. 15:45
Lolbazmeg, a pof@'tlanságnak nincs határa. :-))))))))
Ben Jeremiah
2023. április 23. 09:32
Tribuszerné két évig bujkált a böri elől - egy utcával a teve utcai rendőrszékház mellett.
masikhozzaszolo
2023. április 23. 08:08
A Józsefvárosi kínai piacon kértem számlát. Elővett a kínai egy kockás füzetet, és ráírta mit vettem, és az árat. Kitépte, ideadta. Mondom, akkor nem kérem, nincs rajta sorszám, sem Apeh szám.
kovsa
2023. április 23. 06:57
Nos, szerintem, nem csak az üzletet kellett volna bezárni, hanem az összes, valaha ott vásárló, adóhivatali dolgozót is. Ha eddig nem tűnt föl nekik, hogy adót csalnak az orruk előtt, akkor ők is adócsalóvá váltak. Nem csak az csal adót, aki nem ad számlát, hanem az is, aki számla hiányában, kifizet valamit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!