A lengyelek továbbra sem juthatnak hozzá az uniós forrásokhoz

2022. október 17. 19:39

Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság szóvivője egy friss lapinterjúban úgy fogalmazott, amíg Varsó nem hajtja végre a követeléseiket, addig sem a kohéziós, sem a helyreállítási alaphoz nem férhetnek hozzá.

2022. október 17. 19:39
null

A jövőben sem kaphatja meg a neki járó forrásokat Lengyelország, amíg nem hajtja végre az összes olyan feltételt, melyet az Európai Bizottság szabott számára. Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság szóvivője a lengyel Rzeczpospolitának adott interjújában

Minden forrást visszatartunk”

– fogalmazott De Keersmaecker.

Az uniós szóvivő szavai szerint a helyreállítási alap mellett Lengyelország a kohéziós alap forrásaiból sem részesülhet. Az Európai Bizottság a lengyel bírósági rendszer átalakítása miatt tartja vissza a forrásokat. 

Jarosław Kaczyński, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke szerint politikai okokból nem kaphatják meg a közös alapban lévő forrásokat. A politikus azt is belengette, akár perre is mennek a Bizottsággal. Piotr Müller lengyel kormányszóvivő elmondta, a varsói vezetés egyelőre nem kapott semmilyen értesítést a bizottságtól a pénzeszközök esetleges felfüggesztéséről.

Nyitókép: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2022. október 18. 14:29
Két évig dolgoztam Líbiában egy vegyi üzemben. Volt ott mindenféle náció, Magyar, Bolgár, Lengyel Pakisztáni, Indiai. Egyszer szabadságra menet az arab vámos elkezdte kidobálni a kétméteres bolgár lakatos bőröndjéből azokat az árucikkeket amelyek szerinte túllépték az engedélyezett mennyiséget. A bolgár agya elborult és vasmarokkal elkapta az arab vámos csuklóját és ráordított: "Inaf miszter!" Kíváncsi leszek arra, hogy végre mikor borul el a lengyelek agya az EU hivatalnokaira.
Zubr
2022. október 18. 12:00
Megpróbálták! Szopás lett a vége! Nyugat-=-Fekália
DonCiccio
2022. október 18. 09:21
Teljesen jogtalanul tartják vissza a pénzeket. A legegyszerűbb az lenne ha bezárnák a lengyel bíróságokat és közvetlenül mondjuk Belgium hozna ítéleteket a lengyel fasiszta bírók helyett akik még csak nem is bízik. Belgium a demokrácia a jogállam meg minden. A csúcs ! A lengyelek a seggnyalásukért és a V4 szétrobbantásáért most megkapják ami jár nekik. Az ,,Ukrajna" elleni élenjárásukért remélem az USA ,,fizet"
dezodor
2022. október 18. 08:31
Ez azt jelzi, hogy mi sem fogunk kapni, nemhiába tologatják a határidőket, addig kitalálnak valamit. A spekulánsok utasításai szerint járnak el, mivel lebegtetik a pénzt ami gyengíti a forintot amelyen vagonnyi pénzt kerestek már eddig is a shortolással. A mocsok dolog hogy amit nyernek annak jó részét elküldik a számukra nem megfelelő kormányok ellenzékének, és szponzorálják az a mocskos ukrán maffiaállamot. Az unió is valószínűleg ezt a forrást AMIT MI IS HITELKÉNT fizetünk elküldte Ukrajnának, számoljatok utána, mennyibe fáj a költségvetése, a rengeteg fegyver, mert az sincs ingyen ám. A közös piacból mi lett, elképesztő. A hülye skótok meg vissza akarnak kerülni ebbe a döglődő kuplerájba... Nooormális ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!