Itt a kalkulátor, amivel kiszámolhatja, mennyi lesz a rezsije

2022. július 24. 09:00

Számolja ki a 2022. augusztus 1-től 2022. december 31-ig tartó időszakra érvényes árakkal a rezsijét!

2022. július 24. 09:00
null

Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak. Mint arról mi is beszámoltunk, a kormány bevezeti a lakossági piaci árat, amely jóval alacsonyabb, mint a versenypiaci ár, az átlagfogyasztók esetében azonban semmi sem változik.

Az Origo által létrehozott rezsikalkulátorral bárki kiszámolhatja a 2022. augusztus 1-től 2022. december 31-ig tartó időszakra érvényes árakkal a rezsijét. Az adatok tájékoztató jellegűek, és kizárólag a lakossági fogyasztásra vonatkoznak!

A kalkulátort IDE KATTINTVA nyithatja meg. 

Kapcsolódó

Íme a rezsicsökkentés új szabályai, mutatjuk az árakat! Bővebben...

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2022. július 24. 19:49
"2022. augusztus 1-től 2022. december 31-ig" Nincs hatósági ár. Év végén új kalkuláció lesz. És ha feljebb mennek a piaci árak, akkor a rezsi is jó eséllyel nőni fog.
Ólat a trolloknak
2022. július 24. 13:09
Eddig is tudtam mennyit fogyasztok, tudom, mennyi lesz.
foldizs
2022. július 24. 11:49
"Az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt egész Európában drasztikusan emelkednek az energiaárak." "Magyarország az európai piaci árnál ötször olcsóbban veszi a földgázt" Akkor a lakosság miért nem ötödáron kapja????
AKissLaci
2022. július 24. 10:00
Bassza meg, nem kell kalkulátor! Le kellene már akadni erről az O1G-koalíció által szított hisztiről. Faszom, megnéztem a kedvezményes limitet villanyra: ez kábé 210 kWh/hó. Nekem volt 90 tavaly decemberben, amikor a legrövidebb volt a nappal (tehát a legtöbbet égett a lámpa). Megkérdeztem egy kollégámat, akik Szentendrén laknak egy háromszobás kecóban, öten. Náluk 190 volt tavaly decemberben. A gáz dettó ugyanez. Mivel én nem éves elszámolású vagyok, csak 5 hónapban fizetek említésre méltó összeget, hétben meg gyakorlatilag semmit. Amikor fizetek, akkor is 60-70%-án vagyok a limitnek, mert nem fűtöm az utcát. A kollégámat már meg sem kellett kérdezni, mert - értelemszerűen - ahol egy embernek 22 fok van, ott ötnek is. (És még bele se számoltam, hogy a normál 36.5 fokos emberi testhőmérsékletet figyelembe véve, az ő öt testük ötször annyi hőt ad le a környezetnek, mint az én egy habtestem - tehát nekik elég lehet 21 fokra felfűteni a kecót, bár nem számoltam utána a kecójuk légköbméterének... Fontos ám a tudomány!) Ráadásul az elszámolás ÉVES alapú. Lévén a nyár közepén összesítenek, az "emelés" pedig szeptemberben lép életbe, a túlfogyasztást a havi számláiban akkor látná az egyszeri polgár, amikor egyébként sem fogyaszt túl. Már ha nem fűt júniusban. A vicc kedvéért beírtam a kalkulátorba, hogy mennyit fizetnék a decemberi 90 kWh-mal az "emelt" villanyért. Kidobott valami 3.600 Ft körüli összeget. Tekintve, hogy a júniusi villanyszámlám 4.536 Ft volt, pillanatnyilag nem készülök öngyilkosságra. Egy ezressel kevesebbet el tudok viselni - vettem is három Löwenbraut. Azok a Fidesz-szavazók, akiket Bárki-Szar Péter (egykori energiaügyi lobbista) azzal kábít, hogy Viktorka átbaszta őket, inkább kezdjenek el tapsikolni. Főni rulez - átnyomta az energiaproblémát azokra, akik egyébként is nyugodtan ki tudják fizetni (a multikra). Az a hárommilió "átvert" fidesz-szavazó meg észre sem fogja venni ezt a rettenetes "áremelést".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!