Gulyás Gergely: Nincs szó arról, hogy a kata megszűnjön

2022. május 26. 19:01

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón reagált a katás hírekre.

2022. május 26. 19:01
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Népszavának adott interjújában kitért arra, hogy „a kamara támogatná a kata adónem megszüntetését.”

Erre a felvetésre Gulyás Gergely is reagált a csütörtöki Kormányinfón.  Elmondta, egyelőre csak szándékokról tudnak beszélni.

„Cél, hogy a kisvállalkozások továbbra is kedvezően adózzanak”

Majd azzal folytatta, hogy mindenképpen az a cél, hogy a katával kapcsolatos visszaélések megszűnjenek – számolt be a Portfolio.

– mutatott rá a tárcavezető.

Ezt követően hozzáfűzte, hogy továbbra is azt tartják szem előtt, hogy „a kisvállalkozások kedvezően adózzanak - sőt, ott még a jelenleginél is kedvezőbb adószabályok jöhetnek a tervek szerint”. Ennél több konkrétumot nem említett Gulyás Gergely.

Nyitóképen Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsiráf
2022. május 27. 18:25
A nem családos embereket vagy az olyanokat, akiknek a gyerekei húszas éveiket tapossák, s ilyenek sokan vannak, ez az egy pozitív intézkedés érinti. Kár lenne érte. Bujtatott foglalkoztatás? És? Kevesebbet keresnének, ha alkalmaznák őket. Ügyvédek akik, kihasználják ezt a formát? Ezért büntetni a többit?
Zsaturnuzs
2022. május 27. 18:17
Parragh egy verbális verőember. Kiosztotta már a tanárokat, a tűzoltókat, a kisvállalkozókat, meg aki éppen soron volt. Saját erejéből sosem volt sikeres vállalkozó, ideális vazallus :(.
kishegyi
2022. május 27. 04:29
Az egyéni vállalkozók meg a Kamara megszüntetését támogatnák... meg az ötezer forintos, idegesítő, évenkénti fizetgetést, amiért "cserébe" még EGY épkézláb egyéni vállalkozóknak szóló ötletet, stb. nem kaptak, erre most ez... ha megszüntetik, vállalkozók ezrei mennek át ismét a szürkegazdaságba.
Knerten
2022. május 26. 21:11
Sajnos a kata megszüntetése nem a nagy cégeknek, hanem az egyéni vállalkozóként szellemi munkát végzőknek lesz rossz. Ahogyan a legutóbbi szigorítás is már őket sújtotta leginkább, informatikusokat, fordítókat, grafikusokat, színészeket, zenészeket stb., akiknek ezrei dolgoztak eddig ebben a kedvező adózási formában, lehetőséget kapva, hogy legálisan dolgozzanak megbízási szerződéssel a munkájuk valós piaci értékének megfelelő díjazasért, megszabadulva a "zsebbe fizetés" megalázó és törvénysértő kényszerétől. A "rejtett foglalkoztatás" ellenőrzése rém egyszerű lenne, de ehelyett a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntve megszüntetik a Fidesz által kitalált legjobb adónemet, magasan kvalifikált szellemi szabadúszók ezreinek legális megélhetését lehetetlenítve el. Szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!