Hatott az Audi-sztrájk: a Bosch gyárában egymás tenyerébe csaptak

2019. február 06. 09:25

A hatvani üzem szakszervezete azzal büszkélkedik, hogy a cégvezetés szinte minden követelésüket elfogadta – értesült a Világgazdaság. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a tagság megszavazza, két számjegyű lesz az alapbér-növekedés.

2019. február 06. 09:25

Mint szerdai cikkében a gazdasági portál megírta, a terv szerint jövő hétfőn írhatják alá a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft.-nél a 2019-es bérfejlesztésekről szóló megállapodást, miután tegnapelőtt maratoni, hatórás tárgyaláson egyezségközelbe került a munkáltató és a szakszervezet – tájékoztatta az üzem dolgozóinak érdekképviseletét ellátó Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezetének (ÉTMOSZ) elnöke, Janik Tamás a Világgazdaságot.

Ismertetik, a Bosch által benyújtott ajánlat tisztességes – mondta –, és alkalmas arra, hogy a mintegy 1500 tagú ÉTMOSZ elé terjesszék, amely február 11-én szavazhat az elfogadásról. „Aznap délelőtt találkozunk a munkaadóval, és akkor az aláírásra is sor kerülhet. Az első visszajelzések szerint erre minden esély megvan – tette hozzá –, a tagságban elsöprő a sikere a mostani ajánlatnak.”

A pontos részleteket a portál sem ismerteti, csak a szakszervezeti vezető szavait ismétli ezzel kapcsolatban: eszerint az alku csak erre az évre vonatkozik – a Bosch eredetileg szeretett volna két évre megállapodni –, és „vastagon” két számjegyű alapbérnövelést tartalmaz. Változatlan maradna a cafeteria-rendszer (átlagosan évi bruttó 500 ezer forint), és a jelenléti mellett bevezetnék a lojalitási bónuszt is, amelynek nagysága a szolgálati időtől is függően négyezer forint havonta.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. február 06. 11:34
Kíváncsi lennék most a sztrájk ellen vonyító patkányok véleményére.
zakar zoltán béla
2019. február 06. 11:12
Nincsen demokáré!.....
Coccothraustes
2019. február 06. 11:00
Ez nem az ellenzék érdeme. Csak szólok.
kizökkentidő
2019. február 06. 10:53
Jó lenne, ha mindenki megértené végre, hogy ha a munkások (is) jól keresnek azzal az egész ország nyer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!