Árokpart

2017. január 06. 07:04

A foglalkoztatottság javítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ország lakossága boldogabb életet élhessen, de nem minden.

2017. január 06. 07:04
Csécsi László

A foglalkoztatottság javítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az ország lakossága boldogabb életet élhessen, de nem minden. A külföldre költöző százezrek többsége nem azért hagyta el Magyarországot, mert nem volt munkája, hanem azért, mert hiába volt neki, nem tudott tisztességesen megélni belőle. És az itthon maradók zöme ma sem tud. Addig, amíg a hazai fizetések köszönő viszonyban sincsenek a nyugat-európai bérekkel, a munkanélküliség aligha fog az egekbe szökni. Az elégedetlen és elkeseredett magyarok előtt ugyanis továbbra is nyitva állnak a nyugati országok kapui. Ha nem javulnak a közállapotok, egyre többen fognak élni ezzel a lehetőséggel.

Magyarországból akkor lehet boldog és prosperáló állam, ha lakói egészséges, iskolázott és tájékozott emberekké válnak. Sajnos az utóbbi években egyre távolabb kerültünk ennek az ideálnak a megvalósulásától. Igaz, hogy a kormány rúgott néhány szép gólt, de ezek sajnos arra sem elegendők, hogy X-re hozzuk a többi visegrádi országgal vívott meccsünket.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. január 07. 12:13
"Igaz, hogy a kormány rúgott néhány szép gólt," Nem lesz ebből baj naccsád?
néhai Ch.Pilot
2017. január 06. 10:18
Hát akkor nézzük: Az előző rendszerben a komcsik mesterségesen mélyen tartották a béreket (tulajdonképpen a személyi jövedelemadó előlegnek megfelelő összeget fizették ki bérként, és a javát megtartották). A rendszerváltáskor a komcsik az ország vagyonát elrabolták, vagy olcsó pénzért eladták (ajándékozták) nyugati barátaiknak. Antall 4 évét ezzel le is nullázták. A Horn kormány (halmazati büntetésként a Bokros csomaggal) megint csak nem a bérek növekedése irányában tevékenykedett. A Fidesz első kormányzása után lehetett volna elindulni felfelé, de jött Medgyessy, majd Gyurcsányi, majd Bajnai és ők 8 éven át valahogy megint csak "elfeledkeztek" erről. Most lassan megtörténik a gazdasági romeltakarítás, de a Simcska-csicska "Magyar" Nemzet természetesen a jelenlegi kormány nyakába akarja varrni az alacsony béreket. Van ebben valami báj...
néhai Ch.Pilot
2017. január 06. 10:09
Az országgyűlési választáson jó lesz a jelenlegi kormánynak az X is, ha jó helyre húzzuk! Hajrá Magyarország! Fúj Simicska-csicska "Magyar" Nemzet!
Mich
2017. január 06. 10:00
G.Lali csicskája megmondja: jó, hogy javul minden, de azorbán nem jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!