Fejenként ötven eurót kaptak a pápától a hajléktalanok

2014. április 20. 20:32

A nagypénteki keresztút alatt Ferenc pápa bizalmasai fejenként 50 eurót osztottak ki római Termini pályaudvar környékén és a Santa Maria Maggiore-bazilikánál élő hajléktalanoknak.

2014. április 20. 20:32

 A Vatikán szombaton bejelentette, hogy miközben Ferenc pápa nagypéntek este a római Colosseumnál a keresztutat vezette, két bizalmasa, Konrad Krajewski pápai főalamizsnás és Diego Ravelli pápai szertartásmester végigjárta a Termini római központi vasúti pályaudvaron éjszakázó hajléktalanokat, és mindegyiküknek egy-egy borítékot adott át. Ebben a pápa húsvéti üdvözlete volt, és fejenként 50 euró (több mint 15 ezer forint) készpénz. Ugyanezt kapták egy másik római pályaudvaron, valamint a Santa Maria Maggiore bazilikánál levő hajléktalanok is. A Vatikán nem közölte, hogy hány ember részesült segítségben. Karácsonykor Ferenc pápa tömegközlekedési jegyeket és telefonkártyákat küldött a római hajléktalanoknak.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. június 30. 21:06
Úgy tűnik Ferenc pápa visszatér a gyökerekhez. Puritán életvitele, a belőle áradó szeretet és az ez által vezérelt tettei inkább emlékeztetnek a nagy előd Szt.Péter tetteire, mint az azt követő pápákéra. Sok sikert és jó egészséget kívánok nemes tetteihez.
Csomorkany
2014. április 23. 00:39
Azért erre nem vennék mérget. Mégiscsak kaptak egy személyes levelet és egy személyes gesztust a pápától. Ha döntő részük elissza, de lesz néhány, aki erőt merít ebből, akkor már több történt, mint semmi. Gondolkodj fordítva: azért tényleg vannak, akik ki tudnak törni a végső nyomorúságból. Nem sokan, de igenis. Mi indítja el őket? Mi más, ha nem egy efféle gesztus? "Valakinek fontos vagyok". Viszont abban ettől függetlenül biztos vagyok, hogy jövőre min. kétszer annyi csövi lesz a Terminin, mint idén, és ha a pápa jövőre megismétli a gesztusát, az negyedennyire sem lesz hatékony, mint a mostani. Mert akkor már nem egy spontán emberi gesztus lesz, hanem intézmény. De a megoldást én sem tudom :-(
Szorgos Lajhár
2014. április 22. 18:50
És mennyi cigány a Balkánról, de akár Mo.-ról is, ha híre megy! Nemes gesztus, de mint minden ilyen jótékonykodás, sem a problémát mint olyat nem oldja meg, sem az egyes megsegélyezett egyént sem húzza ki a nyomorból.
Csomorkany
2014. április 22. 18:42
Rossz belegondolni, jövőre hány hajléktalan lesz a Termini környékén nagypénteken...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!