Állami vagyonkezelés alá kerülhet a Városliget

2013. december 02. 15:01

Papcsák Ferenc zuglói polgármester javaslata értelmében 99 évre állami vagyonkezelésbe kerülnének a városligeti ingatlanok a terület hatékony fejlesztése érdekében.

2013. december 02. 15:01

Az indítvány szerint a Városligetben megvalósuló építési beruházások kiemelt állami feladatnak minősülnének. Az államot, a fővárosi önkormányzatot és a zuglói önkormányzatot megillető tulajdoni hányad – mint közfeladat ellátásához szükséges terület – ingyenesen a 100 százalékos állami tulajdonú Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. vagyonkezelésébe kerülne. Az egyéb vagyonkezelői jogok, illetve a főváros forgalomszervezési feladatköre változatlan marad. A vagyonkezelő által épített építmény önálló ingatlanként az állam 100 százalékos tulajdonába kerül, a beruházások közérdekű célú fejlesztésnek minősülnek.

A Városliget korszerű fejlesztését szolgálja az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttest is magában foglaló Liget Budapest projekt megvalósítása, amelynek előfeltétele a jelenleg osztatlan állami és önkormányzati tulajdon állami vagyonkezelésbe vétele – olvasható a javaslatban.  A parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottsága támogatta a javaslatot. A törvény, ha a parlament elfogadja, 2014. január 31-én léphet hatályba.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!