VG: Sikeres évet zártak a magánnyugdíjpénztárak

2013. január 21. 09:05

Jól gazdálkodtak a megmaradt magánnyugdíj-pénztári tagok befektetéseivel tavaly a kasszák – írja a Világgazdaság.

2013. január 21. 09:05

2012-ben minden nyugdíjpénztári alapnak pozitív hozama volt, ráadásul egy kivételével mindegyik szép reálhozamot produkált – írja a Világgazdaság. A kivétel a már végelszámolás alatt álló Aegon növekedési portfóliója (3,99 százalékos hozam). A második legrosszabbul teljesítő nyugdíjalap a szintén végelszámolás alatt álló Erste növekedési portfóliója volt, ennek hozama viszont már bőven meghaladta a 7 százalékot is, tehát jó két százalékos reálhozamot ért el. A legmagasabb hozamot az OTP Magánnyugdíjpénztár növekedési portfóliója érte el (19,22 százalék).

A kiegyensúlyozott portfóliók tavalyi hozama alig maradt el a növekedésiektől. Itt az Aranykor végzett a képzeletbeli dobogó tetején (18,83 százalékos hozammal), a második az OTP, a harmadik pedig a Szövetség néven működő Allianz nyugdíjalapja lett (mindkettő 17,5 százalék fölötti hozammal).

A legkisebb és legalacsonyabb kockázatú klasszikus alapok között a sorrend az alábbi volt: Aranykor (15,62 százalékos hozam), ING, és OTP.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2013. január 21. 12:04
Milyen meglepő, hogy a világgazdasági válság következtében zuhanó eszközárak mellett nem tudtak jó hozamokat elérni a nyugdíjalapok, a 2012-es (deviza-, kötvény- és részben részvénypiaci) konszolidáció alatt viszont igen.
G. Pantyelejevics
2013. január 21. 10:30
Kitartunk. :) És helyesen tesszük.
lantose70
2013. január 21. 10:15
Akik maradtak magánnyugdíjtagok, jelentős megtakarításra tehettek szert. Akik visszaléptek, olyan alacsony nyugdíjat fognak kapni, hogy abból a rezsit sem tudják kifizetni, nemhogy száraz kenyeret. Köszönjük Selmeczinek és Orbánnak, a nagy nyugdíjmentőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!