Így néz ki belülről és ennyire olcsó a MERE orosz diszkontlánc – mutatjuk!

2024. április 05. 15:22

A MERE rendkívül nyomott árakkal dolgozik, de termékeiket dobozokból, raklapokból kínálják vevőiknek.

2024. április 05. 15:22
null

Nyitókép: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / Belga via AFP

A Mandiner is beszámolt arról, hogy nagyra törő tervekkel látott munkához egy orosz diszkontlánc, a Mere, amely összesen 200 üzletet nyitna Magyarországon. Ezt a hírt későbbi információk nagyban árnyalták. A Világgazdaság illetékes kormányzati és piaci szereplőktől is érdeklődött a témában és egybehangzóan azzal a reakcióval találkozott, hogy az orosz boltóriás magyarországi megjelenéséről ők is csak a sajtóból értesültek. „Ez pedig azért is különös, mert egy ilyen fontosságú változás aligha mehet végbe fű alatt, az állam és a közvetlen versenytársak tudta nélkül” – jegyzi meg a portál.

Kifejtik: további szkepticizmusra ad okot, hogy a Mere ügyeiben egyébként naprakész orosz kiskereskedelmi szaksajtóban sincs nyoma a magyarországi terjeszkedésnek. 

Egy korábbi cikkünkben részletesen kielemeztük a MERE üzleti sikerének titkát. A MERE kőkemény diszkontáruház, amely egyenesen a raklapról vagy a kartondobozból kínálja sajátmárkás termékeit igen olcsón, s a beszállítóknak a portékát közvetlenül a bolthoz kell hozniuk, pénzt pedig csak azért kapnak, ami tényleg el is kelt, a maradékot újra el kell szállítaniuk.

Mutatunk pár fotót, hogyan is fest pontosan a fapados üzlet

Shutterstock/Milos Momcilovic

Nem cifrázzák túl az üzlethelyiség kialakítását, de nyomott áraikkal nehéz felvenni a versenyt. Nincs zene, nincs dizájn, nincs dekoráció, az árcédulák a dobozokra és a polcokra celluxozott sárga A4-es lapok. Egyáltalán nem a komfortra vagy az esztétikára helyezik a hangsúlyt.

Shutterstock/Milos Momcilovic

A Szegeder munkatársai saját szemükkel is megbizonyosodhattak az üzlet árszabásáról. A félliteres CIF súrolószer 620 forint, ez a szerb Lidlben 1100-ért, a magyarban 1400-ért megy. Fél liter Domestos a magyarországi 1040 forintos és a szerbiai 1215 forintos árával szemben itt csak 815 forintnyi szerb dinárba kerül.

Itt találnak videót az üzletről:

 

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:49
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­­g­ö­­­s­­ ­­­l­á­n­y­­o­k­ ­­­v­á­r­­n­­­a­­k­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
putto69
2024. április 07. 21:17
Balázs barátom készített egy videót az egyik Szentpétervári áruházukról! https://youtu.be/RkVy1czA_MQ?si=xz-flzSXrJfv4di0
B_kanya
2024. április 06. 20:29
Intel 2024. április 05. 21:06 "Lehet még drágább is lesz a raklapos ropi mint a többi ahogy az orosz gáz esetében is lett." Amíg a hvg rá nem jött, hogy két hónappal késve követi a holland gááztőzsde árait, de erre a hozzád hasonlók már nem emlékeznek :)))
Intel
2024. április 05. 21:06
Kapunk érte majd szangciógat Brüsszelből. Azok majd kiegyenlítik az árakat. Lehet még drágább is lesz a raklapos ropi mint a többi ahogy az orosz gáz esetében is lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!