Túlóratörvény: vigasztaló szép üzenet munkavállalóknak

2018. december 13. 15:55

A munkavállalók érdeke az, hogy minél nagyobb legyen a munkáltatók versenye értük. Ennek kulcsa, hogy minél több munkahely legyen.

2018. december 13. 15:55
Tóth András

„Mégis, nem teljesen nyilvánvaló módon, de a munkavállalók is jól járhatnak ezzel a módosítással. A piac törvényszerűsége ugyanis az, hogy a szabadabb alku több lehetőséget teremt. Ez rövid távon a munkáltatók javát, de hosszútávon a munkavállalók javát is szolgálhatja.

A munkavállalók érdeke ugyanis az, hogy minél nagyobb legyen a munkáltatók versenye értük. Ennek kulcsa, hogy minél több munkahely legyen. Több munkahely, mint munkavállaló. Ha nagyobb a verseny a munkavállalóért, akkor megváltozik, vagy legalábbis egyensúlyba kerül a kiszolgáltatottság mértéke. Én függök tőled, te függsz tőlem – alkudjunk, mi az ami neked, mi az ami nekem jó. Hogy mindketten jobban járjunk.

A munkahelyteremtés üzlet a befetetőknek, a munkáltatóknak. Megéri – nem éri meg. Nyerek rajta vagy nem vesztek rajta? Drága a munkaerő? Kösz, akkor inkább Ukrajna. Merev a szabályozás? Kösz, akkor inkább veszek három lakást, kiadom és megvagyok. A rugalmasság olcsóság. Munkahelyet teremt. Vagyis fenntartja a most kialakult munkaerőhiányt.

Ha tartós marad a munkaerőhiány, akkor a munkavállalók szabad mozgása és a szabad szervezkedés (szakszervezetek létrehozása és alkuja) gátló ereje erősebb lesz, mint egyes munkáltatók kiszipolyozásra épített stratégiája.

Az állami szabályozás fellazítása magára hagyja a munkavállalót. Kezdetben nem feltétlenül lesz jobb. Mégis, ismétlem újra, a piac furcsa szabályszerűségei miatt, hosszú távon a munkavállalók is jól járhatnak. Bátorság, összefogás, élelmesség, s mozgékonyság a munkaerőpiacon megteremti az ellensúlyát a munkáltatói hatalommal való visszaélésnak. Csak maradjon fenn a munkaerőhiány. Ennek kulcsa pedig a kevesebb szabályozási teher. És az adócsökkentés.

S igen, nem elég a piac vak ereje. Kell a bátorság, az összefogás, vagy az élelmesség. Ez a munkavállalók saját fegyvere. Akik helyben akarnak maradni, szervezkedjenek, csináljanak igazi szakszervezetet, amely helyben azért küzd, ami fontos a munkavállalóknak: kevesebb túlóra, mint amit a törvény megenged, vagy magasabb túlórapótlék azonnal, hogy megérje a túlmunka. Aki meg inkább tovább állna, keressen jobb, emberségesebb munkahelyet, s leginkább tanuljon, fejlessze önmagát, s legyen képes minél több munkát ellátni. Minél többet tud valaki, annál nagyobb az esélye arra, hogy munkát találjon.

De ahhoz, hogy mindenki jól járjon a munkaerőpiacon, kell még egy fontos kormányzati lépés. Mint ismeretes, Magyarország világbajnoki szintén van a munka adóterhelésének versenyében. Varga Mihály a választások előestéjén egyszámjegyű személyi jövedelemadó lehetőségéről beszélt. Várjuk, hogy azzal is segítse a munkáltatók versenyképességét és a munkavállalók holnapi jobblétét a kormány, hogy helytáll ígéreteinek, s valóban érzékelhető adócsökkentéssel támogatja a vállalatok munkahely teremtését.

Az eddigieknél nagyobb ívű adócsökkentésre van szükség ahhoz, hogy a vállalatok versenyképessége fennmaradjon az emelkedő bérek ellenére is, s munkavállalóknak is több jusson családjukra.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. január 08. 16:11
Azt maga csak hiszi. Bedől annak a propagandának, hogy az autógyártás betanított munka. Hallga csak a BMW magyar származású mérnöke mit mond erről? "Tévedés, e gyárak tele vannak mérnökökkel és közgazdászokkal. A gyártási üzem irányítási folyamatában felsőoktatási végzettségű közgazdászok és mérnökök dolgoznak azon a rendkívül összetett feladaton, hogy a kész autó a megrendelt kivitelben, a kívánt időben, a kért mennyiségben és az elvárható minőségben, a közel 1500 alkatrészből eljusson a kereskedőhöz. A termelést irányító személyzet többsége legalább főiskolai végzettségű közgazdász-mérnök, a gyártó többségében automata berendezéseket megfelelően kiképzett szakemberek üzemeltetik." Ez pedig Ukrajnában nincs! Viszont a kézi műhelysepréshez elegendő ukrán lenne, de ez kevés!
Volo
2019. január 03. 22:22
"Az eddigieknél nagyobb ívű adócsökkentésre van szükség ahhoz, hogy a vállalatok versenyképessége fennmaradjon az emelkedő bérek ellenére is, s munkavállalóknak is több jusson családjukra." Na ne szórakozzunk kérem! A munkaadónak nem az adó csökkentésből van a haszna, hanem a termelésből! Nem tudtátok?
brekker
2019. január 02. 12:09
A 36 hónapos munkaidőkeret, valószínűleg az autógyárak kérése volt. Így jobban tudják ütemezni a termelésüket éven túl is. Ami viszont pozitívum, hogy csak kollektív szerződéssel lehet bevezetni, úgyhogy szabad a pálya a szakszervezetek előtt, a túlóra elszámolást lehet rövidebbre is szabni a kollektív szerződésben.
krakken96
2019. január 02. 12:08
Hosszabb távon hogyan lesz jobb A munkásoknak vagy több munkahely? Hiszen ha kevesebb dolgozó végzi el ugyanazt a munkát akkor lényegében nincs szükség több alkalmazottra. Munkahelyet csak a piaci kereslet teremt És ha esnek a bérek az kisebb a kereslet, Kevesebb munkahely Ördögi ciklus kezdődhet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik