Felcserkedjen-e az MNB avagy miért gyengül a forint?

2018. július 02. 11:47

A gyengülés okait alapvetően nem kamatfronton kell keresnünk, ennek megfelelően az MNB mérsékelt kamatemelései nem javítottak volna a helyzeten, így a kiváró stratégiájával egyetértek.

2018. július 02. 11:47
Nyugdíjas

„Véleményem szerint a gyengülés okait tehát alapvetően nem kamatfronton kell keresnünk, ennek megfelelően az MNB mérsékelt kamatemelései nem javítottak volna a helyzeten, így a kiváró stratégiájával egyetértek.

Más kérdés, hogy számos piaci szereplő „történelmi okok” miatt azt gondolja, hogy az MNB célkitűzése feletti inflációnál sem fogja szigorítani a monetáris politikáját. Azt gondolom, hogy annak még határozottabb és egyértelműbb kommunikálása, hogy milyen esetben fog szigorítani a jegybank, talán hasznos lett volna – feltéve persze, hogy nem a kétkedőknek van igaza…

A jegybanki hitelesség körüli kérdések megválaszolása nem veszik a jövő messze ködébe: a kétszámjegyű béremelkedés, a kapacitásait maximálisan kihasználó gazdaság, a devizában is emelkedő energia árak és a határozottan gyengülő forint villámgyorsan beteljesíti az MNB inflációs céljait. Ráadásul, véleményem szerint 2018 lényeges változást hoz az inflációs várakozások tekintetében, így tartok tőle, hogy a jelenlegi magasabb árak nem csak rövid ideig maradnak velünk, ennek megfelelően az MNB-nek lesz lehetősége bizonyítani…”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. november 06. 19:48
A kamatemelés csak a kivitt pénzeket növelné.
Akitlosz
2018. szeptember 08. 19:51
A gyengülő forint és az infláció ugyan nem jelentenek béremelést.
csender
2018. szeptember 08. 19:50
Elinflálják a béremelést. Ügyesek. Mi meg birkák vagyunk.
Vakfolt
2018. július 29. 12:17
Már bajusz belengette, hogy a magyarok megijednek, és gyorsan átváltják megtakarításaikat ájróra. Ugyan miért tennének ilyet? Hogy mégjobban bebasszák a forint árfolymát? Hogy bukjanak egy jó nagyot, ha visszaáll az árfolyam? Olyan mintha lala nem velünk lenne. Dehát mit is mondok.. mikor volt velünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik