Javítani kell a versenyképességen

2018. május 22. 00:13

A fegyelmezett állami gazdálkodás, az alacsony költségvetési hiány és a csökkenő pályára állított államadósság hosszú távon is tartható lesz. Interjú.

2018. május 22. 00:13
null
Járai Zsigmond

Közép távon mit vár a magyar gazdaságtól? Tudjuk tartani a jelenlegi bővülési ütemet alacsony költségvetési hiány és csökkenő államadósság mellett?

Amikor korábban ilyen kérdésekről nyilatkoztam, mindig a jegybank elemző stábjának aktuális adataira és elemzéseire támaszkodtam, vagyis az MNB véleményét mondtam el. Most nem rendelkezem ilyen háttérrel, így csak a magánvéleményemet tudom megosztani. Abban bízom, hogy a jelenlegi kedvező folyamatok hosszú távon is fenntarthatóak maradnak. Még akkor is, ha a munkaerőhiányt és más problémákat figyelembe vesszük, látszik, hogy a magyar gazdaság jó irányba halad, az élénkülés hosszú távon fenntartható. 

Bízom abban, hogy ha a világgazdaságban nem lesz komolyabb válság, akkor ez a pozitív folyamat hosszú távon fennmarad. Ugyanezt gondolom az államháztartásról: minden jel arra utal, hogy a fegyelmezett állami gazdálkodás, az alacsony költségvetési hiány és a csökkenő pályára állított államadósság hosszú távon is tartható lesz. Természetesen lesznek megoldandó problémák, de mindig is lesznek, és azért vannak a kormányok, hogy ezeket megoldják.”

(Fotó: novekedes.hu)


Ne maradjon le, kattintson a tetszikre!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2018. július 03. 20:29
A versenyképesség javításáról, meg hatékonyságról anno Kádár is beszélt, - meg az összes többi azóta. - amúgy a CIG Pannónia részvényei ugye jól állnak...?
strkbwv
2018. július 02. 20:38
ne pofázz bele te tetű már csak botpéter hiányzik a kurva anyátokat
tatface
2018. július 02. 20:38
"Matolcsyt dolgozni" Azt a viccet ismered, hogy két székely elmegy a kocsma mellett?
balbako_
2018. június 13. 10:40
Jó ezt mi is tudtuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik