Mindannyian szocialisták vagyunk

2018. május 13. 23:05

Az infrastruktúra nagy részét állami tulajdonban kell tartani.

2018. május 13. 23:05
John Quiggin

„Szocialistaként egy vegyes gazdaságot támogatok, amelyben a magán- és az állami tulajdon is fontos szerepet játszik. Az elmúlt évszázad azt mutatja számomra, hogy az infrastruktúra nagy részét állami tulajdonban kell tartani és egy jogszabályban rögzített hatósággal kell működtetni, amely elszámoltatható a közvélemény irányába a kormányzatokon keresztül, és amelyben a politikusokat távol tartjuk a napi szintű döntésektől. Másrészt, a kisvállalkozásokat magántulajdonban kell megőrizni. Ez lehetővé teszi, hogy a gazdaság a nagy forprofit cégek és az állami vállalatok között egyensúlyozzon. A vegyes gazdaság kialakításának lényege éppen ez, az egyensúly helyes megtalálása.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. július 10. 19:04
"Mindannyian szocialisták vagyunk" Én biztos, hogy nem vagyok az.
KannibálTatárÚr
2018. június 14. 06:39
Rájövünk még, hogy - a néhány dúsgazdag kivételével - minden kommunisták vagyunk. Mindenkinek érdeke az igazságos elosztás. Ma már munka szerinti elosztásról nem beszélhetünk, ugyanis akkor a lakosság mintegy 20 %-át kitevő munkások és műszakiak között osztanák el a megtermelt javakat.
__Y__
2018. június 14. 06:39
Hát én biztosan nem! A túlzott államosítás csak teljesen fölösleges és haszontalan pénznyelőket hoz létre(ami az emberek szétadóztatását eredményezi), valamint a túlzott bürokráciával és beavatkozáokkal az állam korlátozza az egyéneket abban, hogy egymás számára értéket teremtsenek.
cselcsabi
2018. június 06. 19:23
De iszen éppen ezt csinálta meg a Fidesz! Azok után, hogy a magyar szocialisták privatizáltak, mindent, végig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik