Finnország véget vet az alapjövedelem-kísérletnek

2018. május 07. 09:15

Minek törjük magunkat a munkavállalás összes problémájával, ha otthon is ülhetünk és számítógépes játékokat játszhatunk egész nap?

2018. május 07. 09:15
Daniel J. Mitchell

„Rendszeresen kifejezetem kétkedésem azzal kapcsolatban, hogy a kormányok »alapjövedelmet« nyújtsanak, mert attól tartok, hogy a munkaetika (tovább) romlana, ha az emberek automatikusan jelentős összeget kapnának.

Amiatt is aggódom, hogy az alapjövedelem hatására megkezdődne a kormányzati költések örökös növekedése, főleg akkor, ha a nettó haszonélvezők rájönnek, hogy szavazataikkal az alapjövedelem emelését is kikényszeríthetik. (...)

Valóban, nehéz belátni, hogy a munka ösztönzői nem romlanának. Minek törjük magunkat a munkavállalás összes problémájával, ha otthon is ülhetünk és számítógépes játékokat játszhatunk egész nap?”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. december 23. 12:24
Aki kitalálta ezt a marhaságot, az elemi szinten sem ismeri az emberi természetet.
balbako_
2018. június 13. 10:40
Miért vezették be?
csortu
2018. június 05. 12:43
Ha már finnek, ők a felnőttképzés és átképzés támogatására fogadnak, mostanában ilyen programok vannak terjedőben erre.
sittes
2018. június 05. 12:43
Az a baj, hogy ha alapjövedelem nem lesz, mi lesz majd a munkanélküli tömegekkel, akik a robotizáció, informatika miatt nem jutnak munkához??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik