Többet keresünk, és ez a Fidesz érdeme vagy bűne

2018. április 24. 09:54

Soha nem hallani olyat, hogy nincs rá forrás, hanem mindig arról szólnak a bejelentések, hogy jut erre is, arra is.

2018. április 24. 09:54
Brückner Gergely

„Az állampolgár szeret jó híreket hallani. 2010 előttről arra emlékezik, hogy az aktuális miniszterelnök elmondta, hogy meddig ér a takaró, milyen megszorítás kell, mi az ami közgazdaságilag racionális, és lám, jött a kellemetlen 300 forintos vizitdíj az egészségügyben. Pénz azóta sem került elég az egészségügybe, de legalább nincs róla szó. Amúgy meg egyáltalán soha nem hallani olyat, hogy nincs rá forrás, hanem mindig arról szólnak a bejelentések, hogy jut erre is, arra is.

Mintha mindenre lenne fedezet, mindenkinek jutna egy stadion, minden határon túli magyar közösség milliárdokra pályáztathat, amelyik hazai városban csak felbukkan a miniszterelnök, még lejegyzetelni sem könnyű a sok ígéretet. Lehet ilyenkor hitelesen arról beszélni, hogy a kontraszelektált, a versenyelőny helyett politikai bizalmi alapon megbízásokat szerző, pályázatokra optimalizáló hazai gazdaság háza táján nagyon sok mindenre oda kellene figyelni?

Most ugyanis itt van a kincs, a választók tényleg érezhették azt, hogy az uniós források révén tele van megrendeléssel a gazdaság.

Ha jól gazdálkodunk, akkor a kincsnek talán nem is jön el az »átka«. De a hét zsíros esztendő idején kell felkészülni, a biztosan megérkező, extra forrásokban már nem bővelkedő szűk időszakra.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2018. december 23. 12:24
Részlet egy felsorolásból, mely Orbánék haveroknak nyújtott támogatását bizonyítják (bárcsak az őt megelőző kormányok is ezt tették volna!): 13. 500 milliárdos fejlesztés és 400 milliárdos bérfejlesztés az egészségügyben. 14. Duplájára emelkedett a gyógyításhoz használható MR-eszközök száma. 15. Új szuperkórház épül Budapesten. 16. 2017-ben már 100 ezer gyermek üdülhetett Erzsébet-táborban. 17. A 2018-as költségvetésben 430 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint 2010-ben. 18. A várólistán levő betegek száma a 2017 májusára 60 százalékkal csökkent. 19. 2012 és 2017 között 650 milliárddal nőttek az oktatásra fordított költségvetési kiadások. 20. Magyarország többet költ az OECD és az unió átlagánál az oktatási rendszerre. 21. Az óvodai férőhelyek száma közel 9200 férőhellyel, míg a bölcsődei férőhelyeké 12 ezerrel növekedett 2010 óta. 22. Ma már évente több mint egymillió gyermek kap ingyen tankönyveket. 23. Minden 35 év alatti fiatalnak ingyenes egy nyelvvizsga megszerzése. 24. Háromszor többet fordítunk gyermekétkeztetésre, mint 2010-ben.
Gyula55
2018. szeptember 18. 03:55
A kormányzati sikerek értékelésénél a lehetőségekben rejlő potenciált is figyelembe kell venni. A gazdasági növekedés a kormánynak köszönhető vagy a konjunktúrának és az uniós transzferek ? Az alacsony kamatkörnyezet a matolcsyzmuznak köszönhető vagy nemzetközi pénznyomdáknak? A csökkenő államadóság a bevont 3000 milliárdnak vagy egy átfogó állam reformnak köszönhető ? Soha sem volt kedvező nemzetközi pénzügyi és gazdasági potencialból, alacsony olajárak mellett, 2/3 os törvényhozói többséggel sokkal messzebb kellett volna eljutni a felzárkózást illetően.
kispufi
2018. szeptember 18. 03:50
szarleszszarlesz, tudom, csakis azért jó, már ha épp jó, amikor nem a szakértők szakértenek. szakértés esetén szarszar, de csak azért, mert olyan jó lesz, majd meglátjátok. és valóban meg is látjuk, csak akkor már - érdekesmód és hálisten - a szakértőket nem.
balbako_
2018. június 13. 10:41
" Pénz azóta sem került elég az egészségügybe" Mert ti úgy leraboltátok, hogy évtizedekbe telik helyrehozni. De ellentétben veletek Orbánék nem csak pofáznak róla tesznek is az egészségügyért méghozzá sokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik