Így alakultak a nettó bérek 2003-2017 között

2018. február 21. 10:46

Havi nettó bérek a költségvetési szektorban és a vállalkozások körében. Családi kedvezmények nélkül, az inflációt nem számítva.

2018. február 21. 10:46
null

Kapcsolódó cikkek

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2019. szeptember 02. 22:16
Ismerjük a ballib mantrát. Amikor 2012-ben csökkentek a reálbérek, arról természetesen a kormány tehetett. Amikor az összes többi évben nőttek a reálbérek, akkor annak ugye más az oka, ahhoz a kormánynak semmi köze.
emhem
2019. április 07. 10:51
ezek olyan dolgok, amire a mindenkori kormánynak nincs túl nagy hatása. jó dolog, hogy nőnek a bérek, de ez alapvetően a munkaerőhiánynak, valamint a gazdasági fellendülésnek köszönhető. (a gazdasági fellendülés sem magyar sajátosság, hanem világszinten zajlik.) a munkerőhiányt és a gazdaság teljesítményét persze tudja befolyásolni a kormány, de rövidtávon olyan nagyon azért mégsem. hosszútávon viszont határozottan káros a munkaerőhiány. hosszútávú gazdaság- (és bér)fejlesztést alapvetően a minőségi oktatás támogatásával, a korrupció visszaszorításával, az egészséges piaci verseny támogatásával lehet elérni. ebben sajnos az elmúlt 16 év kormányai (1 évet kivéve) katasztrofálisan teljesítettek/teljesítenek
qwrtzq
2018. május 16. 15:30
Tényleg fantasztikus ez a gazdasági növekedés, csak annyira nem érzem igazságosnak, hogy miközben a tőke talicskaszám hordja ki a pénzt az országból annyira jól meg neki, a magyar lakosság, a bérből élő milliók fizetése reálértéken még csökken is. A részvény alapú vagyonelosztásban csak az tud részt venni, akinek megtakarítása is keletkezik. Megértem a nyugati tőkelobbit. Szeretnének pénzt keresni. Megértem a hazai tőkéseket is. Szeretnének ők is pénzt keresni. De ti ballib aktivisták mi a faszért beszéltek a saját érdeketek ellen?! Ugyan mennyi részvényed van neked a STRABAGban, hogy ennyire fáj nektek Mészáros Lőrinc?!
Wazav
2018. március 26. 19:37
2012ben is leszakadtunk, előtte lengyel gdp per capita előtt utána mögötte (néha viszaelőzzük őket, jelenleg mögötte). Nem vitatom, hogy 2008ban pedig a szlovákoktól szakadtunk le. Mindkét kormányzat egy szar középszerű "elmúltnyolcévet" csinált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik