Vigyázzon, a korai nyugdíjazás megölheti

2018. január 22. 16:30

Nem csoda, hogy a brit nyugdíjasok 25 százaléka visszatér a munkába.

2018. január 22. 16:30
Nicole Lyn Pesce

„Két közgazdász, Maria Fitzpatrick és Timothy Moore az USA születési és halálozási adatait vetették össze a nyugdíjkérelmekkel. Erős korrelációt találtak azon egyének és a halálozási ráta között, akik három évvel korábban, 62 évesen a nyugdíjazásukat kérik – különösen a férfiak esetében, akiknél a halálozási kockázat 20 százalékkal megugrott.

A Harvard folyamatban lévő, 5422 emberre kiterjedő kutatása szerint a nyugdíjazottak 40 százalékkal nagyobb eséllyel kapnak szívrohamot vagy szélütést, a még mindig dolgozókhoz képest és ez a növekmény az első évben különösen hangúlyos, utána állandósul.

A brit Institute of Economic Affairs jelentése szerint míg a nyugdíjasok kezdetben javuló egészségnek örvendenek a csökkenő stressz és a több szórakozásra illetve mozgásra fordítható szabadidő miatt, a kedvezőtlen hatások kockázata annál hosszabb, minél tovább tartanak a nyugdíjasévek. A nyugdíjazás negyven százalékkal növelte a klinikai depresszió esélyét, azt pedig hatvan százalékkal, hogy a nyugdíjasnak legalább egy diagnosztizált testi betegsége lesz.

Nem csoda, hogy a brit nyugdíjasok 25 százaléka visszatér a munkába.”

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. május 08. 07:54
Aki nyugdíjban nem talál magának mindennapi munkát - mást amit korábban végzett - arra igaz amit a szerző írt. Nálam ezt a tavasztól őszig tartó falusi élet biztosítja ősszel télen meg a barátokkal, unokákkal családdal foglalkozom.
bunko_jobbos
2018. március 31. 20:29
Aki nem érti a cikk igazságtartalmát, az nem ért semmit a világból. Az emberek olyanra vágynak folyamatosan, amire nincs szükségük. Ilyen a nyugdíj is. Nem egy ismerősöm meghalt vagy súlyosan lebetegedett nyugdíj után. Mert fölöslegesnek érzi magát. Egyébként nincs semmire ideje nyugdíjasoknak, mert kifolyik a kezükből az idő. Egy esetben nem csapás a nyugdíj: ha van mit csinálni. Ez nőknél általában az unoka, a férfiaknál meg a munka. Én azt tervezem, hogy ha nyugdíjas leszek, akkor vagy 10 évet dolgozom még 4 órában. Sokkal több szabadidőd van, ha dolgozol, mint ha nem. Tapasztalat. Pár nap után ugyanis ellustulok, és végül semmit sem csinálok meg.
még fokozza
2018. február 03. 20:35
Így lehet hülye következtetést levonni. Egyszer egy ismerősöm látott egy statisztikát, hogy a házasságban élők tovább élnek, és megállapította, hogy attól. Hát nem. Sok embert ismerek, aki örül, hogy él, olyan beteg, esze ágában sincs házasodni. És nem is él soká, de a problémái miatt, ha házas volna, akkor is beteg lenne. Aki érzi, hogy tönkre van, már nem tud és nem akar többet vállalni.
kaltran
2018. február 03. 20:24
Én ennek az ellenkezőjéről számolhatok be, barátommal együtt. Én egészségügyi okokból (értik munka által generált okból) lettem korábbi nyugdíjas, barátom munkanélküliségből evezett át a nyugdíjba. Azt nem mondhatom, hogy élünk mint Marci Hevesen, de elvagyunk, sok elfoglaltsággal és tervvel, mert hajt minket a KÍVÁNCSISÁG minden iránt. Világ életemben utáltam alattvaló lenni, szinte minden főnökömet utáltam és örülök, hogy az ilyesféléktől megszabadultam. Ha az ember agya ép, - tudja mit csináljon! (64-67 évesen, már nagyon várjuk az ELO szeptemberi bécsi koncertjét, aztán egy-két jó sör után már el is takarodunk ebből a vérliberális mocskos vörös városból).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik