Jó eredményekkel rukkoltak elő a cégek

2017. november 19. 22:10
Beck András
VG.hu

A hazai gazdaságban és a régiós környezetben zajló pozitív folyamatok tükröződtek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető vállalatainak harmadik negyedéves számaiban.

„A hazai gazdaságban és a régiós környezetben zajló pozitív folyamatok tükröződtek a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezető vállalatainak harmadik negyedéves számaiban is.

»Magyarország a régióban jól teljesít, sem lefelé, sem felfelé nem lóg ki a sorból, a térségben jelen lévő vállalatok eredményein a régiós folyamatok is érzékelhetők. Az OTP, a Richter és a Magyar Telekom a várakozások felett teljesített, míg a Molnál részben a túlfűtött prognózisok miatt szembesültek gyengébb számokkal a befektetők« – mondta Le Phuong Hai Thanh, a Concorde vezető elemzője. – »A régiós országok GDP-adatai elég magasak, sok fejlett régiónál is dinamikusabb az itteni növekedés, Romániában például 8,8 százalékkal bővült a gazdaság a harmadik negyedévben, így nagy meglepetést azért nem okoztak a gyorsjelentések. A BÉT-en forgó blue chipek hosszú távú fundamentumai megalapozottak, és az éves tervekkel is összhangban voltak a publikált számok.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://makronom.mandiner.hu/trackback/30946