Feminizmus és szocializmus

2017. október 20. 08:12

A feminizmus a szocializmus lelki gyermekévé vált.

2017. október 20. 08:12
Ludwig von Mises

"Amíg a feminizmus azon fáradozott, hogy a nőnek a férfiéval azonos jogállást vívjon ki, amíg jogi és gazdasági szabadságát fejlesztette, és hajlamainak, vágyainak és gazdasági körülményeinek megfelelően cselekedett, addig nem is volt más, mint a klasszikus liberalizmus nagy mozgalmának egy ága, ami a békés és szabad fejlődést hirdeti.

Amikor túllépett ezen, amikor megtámadta a társadalmi élet intézményeit, attól a benyomástól vezéreltetve, hogy képes meghaladni a természetes korlátokat, a feminizmus a szocializmus lelki gyermekévé vált."

(Osztrák Közgazdaságtani Iskola fordítása)

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Huffnágel Pista
2019. január 03. 04:36
Ha a feministák ennyi kívánnivalót hagynak maguk után intellektuálisan, akkor miért mi kényszerülünk erőforrások híján puszta fortélyra és találékonyságra hagyatkozva megfeszíteni minden erőnket az állítólagos idiótákkal kapcsolatban? A válasz egyszerűségében is elrettentő. A feminizmus nem a feministák bulija. A feministák idióták, de hasznos idióták a szónak abban az értelemben, amit eddig csak a hidegháborús Amerika szovjet-szimpatizánsainak tartogattunk. A valóságban a feminizmus kormányok és multik bulija. És egyben a leghatékonyabb eszköz a tömegek kordában tartására, amit a gumibot és a vízágyú óta kitaláltak. http://www.huffnagelpista.com/mirol-is-szol-valojaban-a-feminizmus-es-miert-kotelessege-minden-szabadsagszereto-embernek-harcolni-ellene.html
Megtalálta
2017. november 28. 11:40
Ez a könyv az 1930-as években íródott. Kissé "outdated", bár kétségtelenül akad benne érdekes gondolat.
Palepoli
2017. október 31. 23:40
Mises könyve (Szocializmus)1922-ben jelent meg. Zseniális elemzés.
Finale*
2017. október 30. 03:48
Ugyan mar Bobi , a nok nem dolgozhattak ,nem tanulhattak ,nem valhattak el es meg arrol is a szuleik dontottek ,hogy kihez menjen ferjhez 16 evesen ! Aztan pedig tovabbra is gyerekkent elt a ferje felugyelete alatt. Ez azert nem olyan romantikus ahogy azt te ferfikent idealizalod....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik