Varga Mihály: gazdaságtörténeti rekordot jelent a negatív hozam az állampapír-aukción

2017. szeptember 5. 14:05

Gazdaságtörténeti rekordnak nevezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) kedden negatív értéktartományban, mínusz 0,02 százalékos hozamon adott el 15 milliárd névértékű diszkont kincstárjegyet.

Varga Mihály elmondta: gazdaságtörténeti rekord hazánkban, hogy az Államadósság Kezelő Központ negatív értéktartományban, -0,02 százalékos hozamon adott el 15 milliárd névértékű Diszkont Kincstárjegyet a keddi aukcióján. Mind az elfogadott minimális, a maximális és az átlaghozam is negatív lett. Az adósságkezelő több mint háromszoros kereslet mellett értékesítette az állampapírt: a befektetők összesen 49,6 milliárd forint értékben tettek ajánlatot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) keddi közleménye szerint a tárcavezető kijelentette: a gazdaság növekedése, jövőbeni kilátásai megerősítették a piac szereplőit abban, hogy érdemes befektetni Magyarországon. Hozzátette: a magyar költségvetés stabil, jó állapotban van, az államadósság folyamatosan csökken és egyre kisebb a külföldiek kezében lévő állampapír aránya. Az elmúlt hetek tendenciája alapján arra lehet számítani, hogy a keddi aukción elért negatív hozam a következő aukciókon is megismétlődhet – mondta a miniszter.

(MTI, kormany.hu)

A bejegyzés trackback címe: http://makronom.mandiner.hu/trackback/30698