Zöldet kaptak az autósok, majd balról jött óriási tempóban az 1-es villamos (Videó)

2024. április 11. 14:15

Ebből majdnem tragédia lett.

2024. április 11. 14:15
null

A Budapesti Autósok Közösségéhez juttatta el hozzájuk egy minap készült fedélzeti kamera által készített felvételt, amelyen jól látszik, hogy a Pacsirtamező utca felé kanyarodni szándékozó, pirosnál várakozó járműveknek a lámpája zöldre vált: el is indulnak, köztük bal szélen szereplő robogós is. Ugyanakkor a zöld jelzésük ellenére a Bécsi úti végállomás felé haladó villamos óriási sebességgel érkezett meg és csak métereken múlt, hogy ne legyen belőle ütközés. 

Kész csoda, hogy a többi sávban is minden járművezető észrevette a kamikaze-villamost és nem hajtottak elé”

– tették hozzá.

A felvételt itt lehet megtekinteni:

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindenhova
2024. április 11. 21:50
Legalább nem tartotta fel a forgalmat.
KBA98
2024. április 11. 17:25
Ezt a szemetet miért mutogatják minden videó előtt! Valaki csapja agyon és kész!
csapláros
2024. április 11. 16:58
A baj az, hogy a villamosok és a közúti forgalom közlekedési lámpája nem ugyanaz. Villamosoknál fehér fénnyel világító lámpa van, ahol az egyes mezőkben három vízszintes pont, egy pont és két függőleges pont van a megszokott színek helyett, amely 4 pontosként a váltóállást is megjeleníti. A két rendszer oka, hogy a villamos jelzőrendszere (holdfényjelzője) régebben alakult ki, mégpedig a kezdeti kézi tárcsajelzések alapján. Ezek kivilágított verziója lett a rém egyszerű holdfényjelző. A kezdeti darabokban elég volt egyetlen világos fényű gázlámpa, elé rakták vagy forgatták a megfelelő kulisszát és kész. A holdfényjelző teljesen más időkkel dolgozik. Az előkészítő jelzés ("Piros-sárga") sokkal hosszabb, mert figyelembe veszi, hogy indításjelzést kell adni, ajtót kell zárni, meg kell várni a zöldhurok meglétét, és csak utána tud indulni. Sőt, sokszor a "forgalom elé" engedi a villamost. Ez utóbbi volt itt is, persze a színes lámpás közúti jelzéshez viszonyítva elhangolódva.
Phm045
2024. április 11. 16:41
Úgy látszik már a villamos vezető irányában is elegendő a 6 elemi.........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!