Rossz hír az autósoknak: szerdától ismét emelkedik az üzemanyag ára

2024. április 16. 06:36

A minisztérium szerint az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kellene lenniük, mégis a legdrágábbak.

2024. április 16. 06:36

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A vezess.hu arról ír, hogy szerdán ismét emelkedik a benzin nagykereskedelmi ára Magyarországon, a kutaknak két forinttal kell többet fizetniük a 95-ösért literenként, míg a gázolaj ára nem változik. Hozzáteszik: nem biztos, hogy ilyen minimális árváltozást érvényesítenek a kutak, de ha igen, 

a benzin új átlagára 643 forint lehet, a gázolajé marad 653 forint.

Hangsúlyozzák, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint 

az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kellene lenniük, mert így állapodtak meg korábban a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőivel. Ehhez képest 7-9 százalékkal drágább mindkét üzemanyag, mint a környező országokban.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a közeljövőben olyan nyilvános, a regionális üzemanyagárakat monitorozó rendszert alakít ki, amely rendszeresen bemutatja az árkülönbségeket, így referenciapontként fog szolgálni a megállapodás betartására, nyomon követésére és ellenőrzésére vonatkozólag, írják.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. április 17. 01:22
Az szép. És ez a legócskább, szétetanolozott lötty. Mennyi akkor a prémium, 99-es benzin?
hatvanas
2024. április 16. 13:57
Romániában hogy a k... életbe lehet 540?!!! És még az se kevés!
masikhozzaszolo
2024. április 16. 09:47
A megint emelkedik az kérem úgy volt, hogy az újságban emelkedett, a kútnál meg csökkent. De sikerült újsághírrel sort csinálni a kutakon kedden, hogy szerdán emelkedik. És aztán szerdán semmi, pénteken meg csökkent. tehát hisziapiszi. Már tök mindegy, teletankoltam kedden. Tolla fületekbe. És máshova.
Grogu
2024. április 16. 09:45
Literenként(!) kb. 320-340 Ft. adót szed be az állam minden tankolásnál, ami aztán a MOL-nál elveszti közpénz jellegét és lesz belőle pl. MCC pénz, akik aztán ilyen hasznos dolgokra költik: Az MCC közel 600 millió forintot költött a rendezvényei étel- és italellátására, vagyis cateringjére. Fejenként annyi pénz folyik el, amennyiből piaci cégek luxusellátást tudnak nyújtani. A rendezvényeiken szinte mindig a Scruton kávézókat üzemeltető Apriori Cultura Nonprofit Zrt. intézi az ellátást, a cég bruttó 530 millió forintot számlázott ki az MCC-nek az elmúlt két évben. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fiának, Jair Netanjahunak például 2,8 millió forintot fizettek két egyórás panelbeszélgetésért. Balásy Gyula tulajdonában álló cégeknél nettó 1,8 milliárd forintot költöttek nyolc hónap alatt, a 4iG-nál bruttó 200 millió, Matolcsy Ádám Balaton Bútor Kft.-jénél bruttó 58 millió forintot. Minden forint jó helyre megy a mi pénzünkből, nem is értem az elégedetlenkedőket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!