Miért élünk egy ilyen országban? – megszólalt a 40 milliós kenőpénz elfogadásával gyanúsított MSZP-s

2024. április 28. 19:25

Molnár Zsoltot ez az ügy nem aggasztja, az viszont sokkal inkább, hogy szavai szerint egy olyan országban élünk, ahol lehet ilyen típusú karaktergyilkosságokat folytatni.

2024. április 28. 19:25
null

Befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség: mint arról beszámoltunk, március elején Polt Péter legfőbb ügyész a folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A Legfőbb Ügyészség szerint a rendelkezésre álló adatok szerint a BKV 2019 elején közbeszerzési eljárást indított a telephelyeinek informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatásra, a közbeszerzési eljárásra egy kft. tett ajánlatot. Baja Ferenc volt miniszter és egykori országgyűlési képviselő 2019 júniusában Budapesten találkozott egy, az ajánlatot tevő gazdasági társaság működésében jelentős befolyást gyakorló férfival, aki stratégiai és üzleti kérdésekben döntött. A volt miniszter a kft. tendernyertességének esetére 30 millió forint készpénzt kért azért, hogy a szerződés létrejöttét és fenntartását – politikai befolyásának érvényesítésével – ne akadályozza. A közlés szerint Molnár Zsolt – a korrupciós megállapodásról értesülve – megkérte a volt minisztert, hogy az ő részére is kérjen a férfitól 40 millió forintot azért, hogy a szerződést ő se támadja. 

Ezt is ajánljuk a témában

Baja Ferenc 2019 júniusában egy újabb találkozó keretében Molnár Zsolt kérését tolmácsolta a férfinak. Miután a kft. elnyerte a tendert, a férfi 2019. augusztus 6-án, Budapesten 40 millió forintot adott át Molnár Zsoltnak – írja az ügyészség. Mint írták, Molnár Zsolt cselekménye társtettesként elkövetett befolyással üzérkedés bűntettének a megállapítására alkalmas. 

Az eset után Molnár Zsolt közleményt adott ki, amelyben azt írta, nem fogadott el kenőpénzt és koholt vádak alapján próbálják besározni. Végül bő két héttel ezelőtt függesztették fel a szocialisták pártigazgatójának mentelmi jogát, a héten pedig már gyanúsítottként hallgatták ki. Míg az MSZP jelezte, bizalmuk töretlen Molnárral szemben, a szocialista politikus panaszt tett a gyanúsítás ellen, ami szerinte alaptalan.

Ezt is ajánljuk a témában

Molnár a botrány kirobbanása óta most adott először nagyinterjút, az országgyűlési képviselő a Blikknek elmondta, a mai napig nem érti ezt az ügyet, ő nem is tudta volna megakadályozni semmilyen szerződés létrejöttét. 

Egy már megkötött megállapodás után is valószerűtlen, hogy én azt akadályozni, támadni tudnám utólag”

– tette hozzá.

A párt prominense szerint bár a nyomozás szerint az utcán vette át a pénzt, szerinte ez szürreális, hiszen a Képviselői Irodaház melletti park az ország egyik legjobban felügyelt területe, a parkban pedig rendszeresen sokan vannak. „Aki azt állítja, hogy valaki ilyen helyen átvesz bármit is, egyben azt is feltételezi, hogy az illető bolond” – jegyezte meg. Molnár szerint, a személy, aki ezzel megvádolta, egy súlyos gazdasági bűncselekmény miatt húsz év fegyházzal volt fenyegetve, ezért vádalku keretében előadta ezt a történetet. 

A pártom hisz nekem, ahogy két éve is tették, a politikai karrierem sem érzem veszélyben. Egyedül azon gondolkozom el, hogy miért élünk egy ilyen országban?”

– mondta Molnár, aki szerint aggasztó, hogy „egy olyan országban élünk, ahol lehet ilyen típusú karaktergyilkosságokat folytatni. Az is zavar, amikor az elhunyt édesapámat belekeveri a kampányba a propaganda média, a tőle örökölt nyaralóban fotóznak, a helyzetet luxusként beállítva”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. április 30. 11:15
Hogy lehet az, hogy balos, libsi bűnözők eseteben azonnal karaktergyilkolasrol, politikai nyomasrol hadovalnak?
HZ72
2024. április 29. 15:16
Undorító kommunista fasiszta sátánista hazaáruló hazug féreg vagy. Takarodj innen a mocskos gyurcsánydobrevvel együtt.
Fed74
2024. április 29. 07:47
A pedofilokat védelmező Balog testvéretekkel mi újság van fideszes kutyák??? Pedofidesz :: Isten , haza , pedofília!!!!!!!!!!!!!
Uztu
2024. április 29. 07:30
Izé... nem pofáznék poton negyven misiről amikor milliárdok csurognak lölőékhez
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!