Már a szocialista polgármesternek is kínos Karácsony pénzembere

2024. április 17. 19:35

Nem indul újra a második kerületben a Karácsony Gergely pénzembereként ismertté vált Perjés Gábor – ez derül ki a kerület polgármesterének minapi posztjából.

2024. április 17. 19:35

Nyitókép: Facebook

Őrsi Gergely pár napja mutatta be a Facebookon, hogy milyen képviselőjelöltekkel vág neki a június 9-i önkormányzati választásnak. Az igazán szemfüles olvasóknak feltűnhet, hogy a képről hiányzik Perjés Gábor, aki jelenleg is önkormányzati képviselőként tevékenykedik a második kerületben, de a közvélemény onnan ismerheti, hogy ő volt az, aki –  bár a vagyonnyilatkozata szerint csupán egymillió forintnyi megtakarítással rendelkezett, – mégis összesen több mint félmilliárd forintot fizetett be a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett 99 mozgalom számlájára 2021-ben és 2022-ben.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsonyék kampányfinanszírozási ügyéből egyébként büntetőügy lett.

Mint lapunk már korábban megírta, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói gyanúsítottként hallgattak ki egy embert a Karácsony Gergely előválasztási kampányát finanszírozó 99 Mozgalom ötszázmilliós „mikroadományaival” kapcsolatban. A Magyar Nemzet értesült erről, amikor kérdésére megerősítő választ kapott az eljárást felügyelő Fővárosi Főügyészségtől. A lap ebből arra következtet, hogy 

a gyanúsított nem más, mint Perjés Gábor, a 99 Mozgalom hivatalos képviselője.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint ezt a feltételezést az is erősítheti, hogy a párbeszédes politikus lakcímére jegyezték be a mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi „mikroadományt” készpénzben befizetett az egyesület számlájára.

Perjés Gábor a Demokrata cikke szerint már 2010-ben LMP-színekben indult a 9. számú körzetben, de csak a harmadik helyen végzett Gór Csaba mögött, 9 százalékos eredménnyel. A későbbi sajtóhír alapján a Karácsony-csoport LMP-ből való távozásakor Perjés is a Bajnaihoz csatlakozók között volt. A bajnaista politikus aztán 2014 októberében immár a II. kerületi – új – 8. számú körzetben végzett a második helyen az önkormányzati választáson, méghozzá „MSZP–DK–PM”, tehát immár Gyurcsány–Bajnai-színekben, 5 százalékkal ekkor még lemaradva a kormánypárti vetélytársa mögött. Perjés végül 2019-ben nyert egyéni választókerületet a II. kerületben. A 2019-es év a balliberális oldal ezen szegleteiben kezdettől fogva Karácsony Gergely építéséről szólt. 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. április 18. 05:43
Nem ti hülye balfaszok nem fogjátok meghamisítani a logjaimat, hogy aztán bevarrjatok. :) Ezt is tudjuk.
cutcopy
2024. április 17. 21:54
Perjésnek egy esélye van ha bevallja a rendőrségnek hogy ki adta ki neki a feladatot..
pumuklik
2024. április 17. 21:42
De a CIA ügynök ott pofátlakodik!
llnnhegyi
2024. április 17. 21:11
Börtönt választja inkább?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!