Frank Füredi: Magyarország sokkal szabadabb ország, mint Belgium

2024. április 18. 20:38

Az MCC Brussels vezetője szerint a szólásszabadság már egyáltalán nem fontos a baloldali politikusoknak.

2024. április 18. 20:38

Nyitókép: LUDOVIC MARIN / AFP

Ma már mindenki látja, hogy a szólásszabadság nem fontos a baloldali politikusoknak – nyilatkozta Frank Füredi a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli központjának (MCC Brussels) vezetője Brüsszelben csütörtökön.

Füredi azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani,

de a rendezvény végül lezajlott. Az MCC Brussels csütörtökre összehívta „a média és a szólásszabadság fenntartása mellett elkötelezettek gyűlését”, amelynek célja, hogy nyilatkozatot adjon ki a szólásszabadság védelmében.

Frank Füredi nyilatkozatában kiemelte: a brüsszeli incidens után már senki nem taníthatja Magyarországnak, „hogy hogyan kell viselkedni”,

mivel az események rávilágítottak, hogy „Magyarország sokkal szabadabb ország, mint Belgium”.

Hozzátette, hogy a liberális belga szövetségi kormányfő, Alexander de Croo, annak ellenére, hogy „nem szereti a magyar politikát”, kimondta, hogy az országában ilyen jellegű betiltások nem történhetnek meg.

Füredi hozzátette, hogy a konferencia ellehetetlenítésére tett kísérletek tulajdonképpen „nagyon jó reklámot” csináltak a rendezvénynek, a professzor nemcsak Európából, de a tengerentúlról is biztató üzeneteket kapott.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy várhatóan Magyarországot támadni fogják majd a júliustól kezdődő uniós magyar elnökség folyamán.

Frank Füredi aláhúzta: a csütörtöki rendezvény célja az volt, hogy összehozzon olyan embereket, akiknek fontos a szólásszabadság védelme Brüsszelben, „mert ez számukra fontos kérdés, és ezért harcolni fognak érte”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­l­á­­n­y­­o­k­ ­v­á­­r­­n­a­­k­­ ­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
auditorium
2024. április 19. 08:50
Magyarország szabad ország és demokrácia van. Ezt mondja minden Mo-n letelepedett külföldi, akinek van összehasonlitási alapja. Ameddig kormányellenes és magyarellenes irás, könyv, TV-műsor, Netflixen akármilyen film, ravepartyk, sztrájkok szervezése, egyetemek elfoglalás lehetséges Magyrországon, addig igenis liberális demokráciáról van szó. A szólásszabadságról Brüsszelben láttunk példát: "aki nem velünk, az náci, annak nem jár terem, annak Kusch."
valerian-0
2024. április 18. 23:45
Ez a tomasso ide jár önkielégülni. Addig veri a billentyüket amíg el nem élvez :-)
Akitlosz
2024. április 18. 22:54
A Fidesz is tiltott be nemzetközi konferenciát Magyarországon és még büszke is volt erre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!