Tovább gyűrűzik Karácsonyék mikroadományos botránya

2024. március 05. 21:15

A 99 Mozgalom ügyében házkutatást tartottak egy képviselőnél, aki ráadásul nem cáfolta a hírt.

2024. március 05. 21:15
null

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

***

A hatóságok sok száz milliós költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása ügyében folytatnak nyomozást a Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalom ügyében. Nemrég derült ki, hogy az adóhivatal a mikroadományok ügyében egy embert már gyanúsítottként is kihallgatott – írta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint ez a személy akár Perjés Gábor, II. kerületi párbeszédes képviselő is lehet, aki a 99 Mozgalom hivatalos képviselője is, és aki a lap szerint nem cáfolta a hírt, ugyanakkor a lap kérdéseire sem volt hajlandó válaszolni.

A feltételezést, hogy Perjést hallgathatták ki, a Magyar Nemzet szerint az is alátámasztja, hogy a párbeszédes politikus lakcímére jegyezték be a mozgalmat, illetve ő volt az, aki félmilliárdnyi »mikroadományt« készpénzben befizetett az egyesület számlájára”

– írja a lap. 

Mint ismert, ez a mozgalom volt az, amelyik Karácsony Gergely előválasztási kampányát finanszírozta. Az volt a céljuk, hogy egy erős baloldali ernyőszervezet jöjjön létre, azonban a főpolgármester visszalépett Márki-Zay Péter javára, a 99 Mozgalom pedig visszavonult. 

Tizenkilenc alkalommal, 506 millió forintnyi összeg, készpénzben

A Nemzeti Információs Központ titkosítás alól feloldott dokumentumai rámutattak, hogy a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal, készpénzben fizetett be 506 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára, döntően euróban és angol fontban. 

A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”.

Ezek után Karácsony azzal védekezett, hogy az összeg mikoradományokból jött össze, azonban az érvelését sok ellenzéki párt nem fogadta el.

A Magyar Nemzet MSZP-s forrásai azonban arról beszéltek, a szocialisták átverve és becsapva érzik magukat. Karácsonyék érvelését ráadásul az OTP sem hitte el: egy belső vizsgálatuk rámutatott, az adományládákba nem is férhetett bele annyi pénz, amennyi a Perjés által bemutatott jegyzőkönyveken szerepelt. Valamint kiderült az is, hogy a nagyrészt euróban és fontban lévő bankjegyek újak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak voltak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­ ­­­l­­á­­­n­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­­r­n­a­­­k­­­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
hátakkor
2024. március 06. 06:58
Perjés elviszi a balhét vagy elkezd dalolni..
FeketeFehér
2024. március 05. 21:37
"TakagiFeketeFehér 2024. március 05. 21:28 F..ot írsz. A terrorizmus és pénzmosási törveny miatt vizsgálni kell a nagyösszegű kp befizetesekek" Hát, az OTP pont nem vizsgálta, amikor annak az ideje lett volna. Az OTP akkor nyitotta ki a száját, amikor a fidesz propagandistái rárepültek.
FeketeFehér
2024. március 05. 21:24
"az adományládákba nem is férhetett bele annyi pénz, amennyi a Perjés által bemutatott jegyzőkönyveken szerepelt" Amikor az OTP-nél befizeted a gyűjtött pénzt, akkor nem kell leadnod a ládaméreteket. Csak szétválasztod és kötegeled a papírpénzt, illetve rollnizod címlet szerint az érméket. Ez a fenti mondat a cikkből önmagában úgy baromság, ahogy van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!