Durva szóváltásba torkollott egy biciklis és a taxis vitája Budapesten

2024. március 20. 07:32

A vita során terítékre került a rendőrséggel és fizikai erőszakkal való fenyegetés is.

2024. március 20. 07:32
Central Park To Become Car Free Below 72nd Street

Nyitókép: Drew Angerer/Getty Images

A VIII. kerületben összeszólalkozott egymással egy taxis és a biciklis, miután enyhén koccantak egymással. Az Endorfin – Egy taxis napjai nevű YouTube-csatorna videóját a Budapesti Autósok vették észre és osztották meg saját oldalukon.

A taxi, amely rögzítette a felvételt, balra kanyarodott egy olyan egyirányú kereszteződésben, ahol szabályosan érkezhetett kerékpáros a másik irányból. A kanyar után ütközött egy biciklissel. 

A taxi megállt, majd vitába bocsátkozott a biciklissel a jobbkéz-szabályról.

A taxis által kezdeményezett heves szócsata igen hosszúra nyúlt, mely során a közlekedési szabályokat vitatták meg, és terítékre került a rendőrséggel és fizikai erőszakkal való fenyegetés is. A vita egy pontján a biciklis – aki szerint a taxis elütötte őt – megkérdezte a sofőrt:

Beleverjek a fejedbe?”

Erre a taxis így válaszolt: „Én ezt kétszer is meggondolnám a helyedben.” A vita végén, mielőtt elhajtott volna, a taxis fenyegetően közölte haragosával, hogy a jelenetről készült felvételt fel fogja tölteni az internetre.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg:

***

 

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:20
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­g­­­ö­­s­ ­l­­á­­n­y­­o­­k­­­ ­v­­á­­­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Autofocus
2024. március 23. 00:15
"Belvárosi romkocsmaértelmiségi proli" Epic. Budapest, Budapest, te csodás! :-))))
Tara Verde
2024. március 20. 13:38
Na, ha ez az utca mondjuk Bécsben lenne, akkor a biciklis a parkoló autók helyén haladna. Olyan egyetlen nagyvárosban sincs, hogy kényelmes (vagy legalább biztonságos) kerékpár út is van, meg a helyi lakosok is fillérekért parkolhatnak az utcán. El kell dönteni, melyik fontosabb.
nemecsek-3
2024. március 20. 11:52
Ebben az esetben a jobbkézszabály be nem tartása és a biciklis kresz ismerete, -ami abból állt, hogy kitalálta magának- a probléma oka nem pedig az, hogy biciklis egyirányúban is mehet szembe. Ez a biciklis ugyanezt előadja akkor is, ha menetirányban közlekedik és az autó a másik oldalról jön. Amúgy ez az eset már a szabály kihirdetése előtt borítékolva volt. Van még egy pár anomália, koncepció idiótizmus a jelen hatályos kreszben. Az egyik csekélység, hogy csak azt nem veszi figyelembe az alkotó, hogy a közlekedő az egy ember, és az út az nem íróasztal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!