Áder János testvére feljelentette Dobrev Klárát

2024. március 23. 12:41

A DK politikusa szerint „Áder János testvére is bűnös a pedofilbotrányban”.

2024. március 23. 12:41

Nyitókép: Facebook

Magánindítványként tett büntető feljelentést Dobrev Klára DK-s politikus ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt Pölöskei Gáborné. A Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, Dobrev Klára azt állította, hogy: 

Áder János testvére is bűnös a pedofilbotrányban”.   

„Dobrev Klára nem kevesebbet állított, minthogy bűncselekményt követtem el. Márpedig egy ilyen állítás nem a szólásszabadság által védett politikai vélemény közlése, hanem rágalmazás, függetlenül attól, hogy az érintett közéleti szereplő vagy sem” – fogalmazott a helyettes államtitkár. 

2011-ben indult a büntetőeljárás

Pölöskei Gáborné emlékeztetett nemrégiben Áder János által is ismertetett tényekre: 2011 őszén a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeitől kapott információk alapján jutott tudomására, hogy az intézmény igazgatója bizonyos esetekben szexuális tartalmú gesztusokat, kijelentéseket tett növendékei felé, valamint velük szemben szexuális zaklató magatartást tanúsít.

A Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt. Az általa vezetett Főosztály büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg. Hozzátette: a feljelentés kidolgozására utasítást adott, kidolgozásában részt vett. Egy nappal később a főpolgármester-helyettes Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságnak, amelyhez csatolta a közérdekű bejelentést is.   

A nyomozó hatóság a 2011-ben indult büntetőeljárást gyanúsítotti felelősségre vonás nélkül 2012-ben megszüntette 

– ismertette Pölöskei Gáborné. Évekkel később indultak meg azok az újabb büntetőeljárások, amelyek során a gyermekotthon igazgatóját és más személyeket végül jogerősen elítéltek. Pölöskei Gáborné kiemelte: sem a korábban, sem a később indult büntetőeljárásokban nem hallgatták meg még csak tanúként sem. Pölöskei Gáborné egy héttel ezelőtt – szintén magánindítvány formájában – a DK-s Gy. Németh Erzsébet ellen is büntetőfeljelentést tett.

(MTI)

***

 

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2024. március 24. 09:01
Pedobrev a pedollárember...
evpus
2024. március 24. 06:27
Végre lesz következménye az állandó hazugság áradatnak!
altona-2
2024. március 23. 22:59
Legelőrejárók...
europész
2024. március 23. 21:34
Remelem a gazorafejut es a Bosket most csobe huzzak.Majd rinyalnak,hogy ok az orbani politika aldozatai.Boszorkany uldozes van ellenuk.Boszorkanyok ezek a javabol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!