A Párbeszéd alaposan meggyomrozta Vitézyt

2024. március 23. 15:59

A zöld párt közleményében azt írja, Budapest-ellenes, antizöld, közpénzherdáló Fidesz-politikus a NER-részévé vált LMP jelöltje.

2024. március 23. 15:59

Nyitókép: Komka Péter

 

Vitézy Dávid személyében Fidesz-politikust támogat főpolgármester-jelöltként az LMP, amely így – megtagadva alapértékeit, küldetését – hivatalosan is a NER-részévé vált” – írja az MTI-OS-nek kiadott közleményében a Párbeszéd-Zöldek.

A Karácsony-párt szerint Vitézy egész életében a Fidesztől kapott Fideszt szolgáló állásokat, ebbéli minőségeiben végig tűrte és támogatta az Orbán-kormány Budapest-ellenes politikáját. A Párbeszéd úgy fogalmaz, 

Vitézy írta alá az e-jegyrendszerről szóló szerződést, amely 10 milliárdos kárt okozott Budapestnek 

(és amely ellen az LMP öt éve még feljelentést tett). Szintén több 10 milliárd forintos kár érte az adófizetőket Vitézy soha meg nem valósuló látványterveivel, állítja a párt, csak a Közlekedési Múzeuméra 8 milliárdot költött. 

„Vitézy államtitkárként támogatója volt annak az eszement projektnek is, amely a minden fiatal számára tisztességes lakhatást kínáló Diákváros helyett a Fudan Egyetemet álmodta Budapestre. Vitézy nevéhez kötődik a túlárazott és környezetkárosító Déli Körvasút-beruházás is, 

amely 100 milliárdokkal gazdagítja Mészáros Lőrincet, miközben súlyosan pusztítja a zöldfelületet és a fákat” 

fogalmaznak, majd azzal folytatják, Vitézy személyében egy Budapest-ellenes, antizöld, Mészáros Lőrinc-támogató Fidesz-politikus az LMP főpolgármester-jelöltje, akinek indulásáról – mint azt az LMP első elnöke, Schiffer András egy interjúban megállapította – a Karmelita kolostorban döntöttek.

„A Budapest-politikának a budapestiekről kell szólnia, akiknek az egyetlen hiteles ajánlatot a fővárost öt éve ellenszélben is eredményesen vezető zöld főpolgármester, Karácsony Gergely kínálja” – zárul a közlemény.


 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. március 24. 13:12
A Párbeszéd egy megrohadt görögdinnye párt, ami belül vörös.
ptrfarkas43
2024. március 24. 06:34
Tessék mondani nagyképű úr, mennyi volt bp vagyona 2019-ben és mennyi most? Akkor ki is a közpénz tolvaj?
2024. március 23. 19:30 Szerkesztve
Mennyi is most a Párbeszéd (már nem Magyarországért) önállóan mért támogatottsága? A budapesti rokonaimnak szavazójaként nincs róla fogalmuk Karácsony melyik szervezetnek a tagja.
makapaka2
2024. március 23. 19:21
A Párbeszéd a három legocsmányabb párt egyike. Versenyben van a DK-val és a Momentummal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!