Negyven tonna GMO-val szennyezett ukrán vetőmagot foglalt le a NÉBIH (videó)

2024. február 03. 10:51

„A magyar élelmiszerbiztonságot és a magyar gazdák érdekeit továbbra is meg fogjuk védeni!” – szögezte le Nagy István.

2024. február 03. 10:51
null

Nagy István agrárminiszter közösségi oldalára feltöltött videóban számolt be arról, hogy csak januárban 40 tonna, Ukrajnából származó, GMO-val szennyezett kukorica vetőmagot foglalt le a Nébih. A forgalmazó céggel szemben megkezdték az eljárást, a szennyezett vetőmagot pedig megsemmisítik. 

Nagy István leszögezte: harmadik országból származó mezőgazdasági termékeknek is ugyanazon előírásoknak kell megfelelniük, mint az unióban előállított élelmiszereknek. Magyarország addig fenntartja az Ukrajnából érkező mezőgazdasági termékek importtilalmát, amíg nem születik azzal egyenértékű nemzetközi megoldás. 

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 03. 20:20
Vegyenek egy szitát. Szitáljak ki a szennyező GMOt....b+!
akkor ki
2024. február 03. 17:44
Azt miért nem adják ki, hogy melyik pénzéhes rohadék kupec követte el a bűncselekményt???!!! Hogy rohadjon rá a műanyag bilincs!
BBrutus
2024. február 03. 17:14
Egyik ismerősöm 200 tejelő tehenet tart. Vett 2 kamion ukrán gabonát. Etette a teheneivel, majd szokás szerint a tejet leadta annak a tejipari cégnek, amelyik évek óta felvásárolja a tejét. Tejpor készül a tejből. Majd felhívták, hogy a tej amit leadott, olyan toxikus, hogy azt átvenni nem tudják. Három hétig semmit nem vettek át tőle és közölték vele, ha még egyszer ilyen toxikus tejet ad le, azonnal szerződést bontanak vele.
kunfia1
2024. február 03. 16:35
Melyik volt az a cég, ez elég fontos infó esetünkben. Gondolom, azért titok, mert vagy hazudtok, vagy neres a cég. Máskülönben minek titkolnátok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!