Így reagált Áder János a húgát ért vádakra!

2024. február 27. 21:57

Gy. Németh Erzsébet és a DK a kegyelmi ügy kapcsán Áder János húgának felelősségét firtatja.

2024. február 27. 21:57
null

Gy. Németh Erzsébet és a DK a kegyelmi ügy kapcsán Áder János húgának felelősségét firtatja – írja az Index. Áder János a portál megkeresésére közölte: testvére több feljelentést is tesz az ügyben. Gy. Németh Erzsébet közleményében ugyanis az áll: „Áder János testvére tudott a bicskei pedofil igazgatóról, mégsem tett semmit a fővárosi gyermekvédelmi főosztály vezetőjeként”.

AZ Index emlékeztet: a fenti állítás mellett a DK országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: „Tarlós István főpolgármestersége alatt a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta a Fővárosnak, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyerekeket, mégsem történt semmi”. Illetve: „Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére. Neki tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rábízott gyerekeket.”

Végül pedig Gy. Németh megjegyzi: „Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára”.

Áder János az üggyel kapcsolatban azt mondta a portálnak: 

mind a három állítás hazugság.

Én nem vagyok perképes az ügyben, de a húgom igen. Az ő nevében elmondhatom, az első pillanattól világos volt, hogy perelni kell, ezért két pert is indít Gy. Németh Erzsébet ellen. Gy. Németh Erzsébet mindhárom állítása valótlan, hazug kijelentés, és ezzel nem csak belegázolt a húgom becsületébe, hanem rágalmazta, olyan dolgokkal vádolta, amiket nem követett el” – fogalmazott Áder a lapnak.

A volt államfő azt is elárulta, két feljelentést tesznek: büntetőper rágalmazás gyanújával, polgári per a személyiségi jogok megsértésének gyanújával indulhat.

Áder azt is hozzátette a portálnak, hogy reméli, hogy „Gy. Németh Erzsébet nem bújik a mentelmi joga mögé, valamint ügyvédjével nem fogják mindenféle eljárási praktikákkal húzni az időt, és lehetőséget teremtenek arra, hogy a bíróság minél hamarabb igazságot szolgáltathasson”. Végül leszögezte: 

ha húga részére sérelemdíjat ítél meg a bíróság, azt teljes egészében a bicskei gyermekotthonnak ajánlja fel.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissb56
2024. február 28. 13:31
Remélem Császár Attila is feljelenti a degenerált korcs rónai elvtársat a pofátlan hazudozása miatt!
kissb56
2024. február 28. 13:30
A degenerált korcsok parlamenti frakciójában már alig van néhány patkány, aki nem jogerősen elítélt bűnöző. Remélem gyénémet csatornapatkány elvtársnő is belép e díszes társaságba!
kir2vik
2024. február 28. 09:08
Gy. Német Bözsi tudott az öregotthonban dúló Covidról, mégsem tett semmit.
files32
2024. február 28. 09:08
Nyolc év alatt nem beszéltél ennyit. Ki írta a szöveget?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!