Eddig titkolták, de kiderült, ki alapíthatta a Partizán alapítványát, és most itt van az illető

2024. február 12. 13:44

A Tűzfalcsoport fontos részletre bukkant egy bírósági iratban a Partizán Rendszerkritikus Alapítvány létrehozásával kapcsolatban.

2024. február 12. 13:44
Gulyás Márton, Partizán

Az osztrák Raiffeisen Bank magyarországi leányvállalatának felügyelőbizottsági tagja állhat a Gulyás Márton vezette Partizán mögött –  írja a Tűzfalcsoport alapján a Magyar Nemzet.

„Bár Gulyás átláthatóságról beszél, valójában semmit nem árult el arról, hogy ki is támogatta a kezdetektől a csatorna indulását. Most egy érdekes dokumentumra bukkantunk: előkerült a Partizán Rendszerkritikus Alapítvány alapítójának, Igaz Katalinnak a neve, akiről 2018-bán Márki-Zay Péter »importált agitátoraként« lehetett olvasni” – fogalmaz a Tűzfalcsoport.

A portál a Partizán gazdálkodásával kapcsolatos átláthatósági problémák felsorolása után kifejti: „most mégis kiderült valami a Partizán kezdeteiről. Méghozzá az eddig jól titkolt alapító személye”, ami egy bírósági oldalon közzétett dokumentumból derült ki, melyen a Partizán Rendszerkritikus Alapítvány személyi változásait vezették át. Az alapító személye azért is fontos az alapítvány esetében, mert ő biztosítja a kezdőtőkét.

Ő pedig ebben az esetben nem más, mint Igaz Katalin” – hangsúlyozzák.

Igaz Katalin valóban szerepel a Raiffaisen vezetői között a bank honlapján, ahogy a TASZ honlapján is feltüntetik a felügyelőbizottsági tagok közt.

Utóbbi leírás így szól róla: „Igaz Katalin bankszakember. A Citibank treasurere és a Postabank vezérigazgató-helyettese volt. Bankszakmai tanácsadóként dolgozott. A Raiffeisen Bank Hungary felügyelő-bizottságának tagja. A MENŐK civil szervezet tagja, a Civilek a demokráciáért egyesület egyik alapítója.” LinkedIn-oldala szerint a Soros által alapított CEU-ra járt.

Nyitókép: Facebook

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2024. március 04. 04:56
Igaz ember a szélsőbalon! Végre!
zavulon
2024. február 21. 07:35
Újabb reformkommunista a szekrényből.
2024. február 14. 18:52 Szerkesztve
Nem kevés pénzbe kerülhet dékást fizetni. Nagyon tobbzódnak a Mandin. A Mandinak meg kell a kattintás
Grogu
2024. február 12. 18:24
Érdekes cikk lett, gratula! Kis kiegészítés, hátha ez is megérne egy cikket: A kormány mellett kampányoló CÖF, Megafon és Aktuális Média összesen legalább nyolcmilliárd forintot kapott ismeretlen(!) forrásokból az elmúlt években..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!