Orbán Viktor: Az európai gazdák érdekeit kell képviselni az ukránokkal szemben! (VIDEÓ)

2024. január 31. 22:28

„Teljes vezetőváltás kell, ezek a vezetők soha nem fognak a gazdák számára kedvező döntéseket hozni” – fejtette ki a magyar miniszterelnök.

2024. január 31. 22:28

Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe érkezve, a belvárosban tüntető gazdákkal találkozott, akikkel arról beszélgetett, hogy az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A miniszterelnök belga újságíróknak kijelentette: 

új vezetőkre, új elitre van szükség Európában, 

mert jelenleg – legyen szó migrációról vagy az ukrajnai háborúról – az utca emberének hangját nem veszik komolyan, és ez egy demokratikus deficit. A kormányfő kiemelte: az Európai Unióban nem tartják megfelelően tiszteletben azt, hogy a mezőgazdaság az európai gazdaság fontos eleme. Számos országban a gazdák számára kedvezőtlen szabályozásokat vezettek be, amelyek megnehezítették a helyzetüket.   

„Teljes vezetőváltást Brüsszelben”

Orbán Viktor kiemelte, hogy az ukrán mezőgazdaságra sokkal enyhébb szabályok vonatkoznak, így igazságtalan versenyhelyzet alakult ki. „Elsőként mi szenvedünk ettől, lengyelek, szlovákok, magyarok, akik közvetlenül Ukrajna szomszédságában élünk. De előbb-utóbb ez a veszély, ez a veszteség eléri Európa belső részét is, és itt, Brüsszelben, Franciaországban és Spanyolországban is érezhető lesz” – mondta a magyar miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezt meg kell állítani.   

Az Európai Bizottságnak az európai gazdák érdekeit kell képviselnie az ukránokkal szemben, nem pedig fordítva” 

– tette hozzá. Kifejtette azt is, hogy le kell állítani az ukrán termékek importját, mert a földművelés feltételei és körülményei nem azonosak, az uniós szabályozás miatt az európai gazdák súlyos veszteségeket szenvednek el. A probléma megoldásaként Orbán Viktor azt javasolta, hogy legyen teljes vezetőváltás Brüsszelben, mert 

ezek a vezetők soha nem fognak a gazdák számára kedvező döntéseket hozni”.   

Olyan új vezetőket kell találni, akik valóban az emberek érdekeit képviselik” – tette hozzá a júniusi európai parlamenti választásra utalva.  

(MTI)

Nyitókép: X

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. február 01. 13:07
(A COVID kapcsán) „írják a szaklapok, hogy 9 ezer milliárd dollárnyi „érték vált semmivé” a „piacokon” (Ez 50 évnyi magyarországi GDP, 9 nap alatt ennyivel lett kevesebb az „érték”papírok ára a tőzsdéken.) Hogy ez a hír megfogalmazódhat, önmagában mutatja, hogy az érték fogalma van válságban – és emiatt a gazdaság és a világ. Ez a világ. Ez a hamis válság-világ. Fején a koronázóvírussal. Mert milyen érték az, ami semmivé válik, mikor a valóságban nem is történt vele semmi? Semmilyen. A modern pénz nem anyagi valóság, hanem egy hit. Ha a hit megroggyan, akkor a „pénz” semmivé válik. Hamis a szóhasználat. A tőzsdéken nem értékek vannak, hanem árak. Az értékektől elszakadt árak. És mivel a modern világgazdaság elszakadt a Természet Eredendő Valóságától, időnként újra kell indítani. A modern világgazdaság folytonos növekedése úgy tud megfelelni a végtelen körforgás törvényének, ha véges szakaszokra oszlik. Az átmeneteket nevezik válságnak, pedig az egész működés maga a válság.”
Chekke-Faint
2024. február 01. 09:12
reciproki … Jenő ez nem buziknak szóló cikk csak szólok, te ott tudsz igazán kibontakoznia a hülyeségeiddel. Amúgy a legnagyobb pusztítást a fajtád végezte Magyarországon, és még vér is tapad a kezetekhez. Szégyen, hogy megint ezt akarjátok csak külföldi segédlettel. Nos erre többet nem adunk nektek lehetőséget. Vagyis, Cippel Feri Ludvig Jenő= Czippel Feri Itt megint a trágyát a híveinek. https://ellenszelben.blog.hu/2016/04/08/ludvig_jeno_czippel_feri minő véletlen itt ugyan ez a stílus betűre pontosan. A választók által lapára tett SZDSZ-ből egyenesen a Dk-ba Ludvig Jenő1989 az SZDSZ Mosonmagyaróvári Csoportja ügyvivője És ime mosoni patkány Linkedin oldala. https://hu.linkedin.com/in/jen%C5%91-ludvig-692a81269 Neme: nincs Kor: 69 Település: Mosonmagyaróvár itt butított: Haller János Iskola. https://www.olkt.eu/sites/default/files/styles/large/public/332294766_912286066585340_5484387925438371978_n.jpg?itok=dkkHOSAL Köpködni kell
Kormánypárti2
2024. február 01. 07:57
Ekkora ziccert nem hagyhatott ki, nem csaódtam benne. :) Úgy mellékesen, melyik EU - S politikus merné ugyanezt megcsinálni?
Hekimeki
2024. február 01. 07:42
HELYES!!!!!!!! Ukraja meg rohadjon meg a GMOs szarával!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!