Megérkezett a svéd miniszterelnök válasza Orbán levelére

2024. január 25. 12:39

Felgyorsulhatnak az események a skandináv ország NATO-csatlakozása körül.

2024. január 25. 12:39
null

Mint arról beszámoltunk, kedden meghívta Magyarországra a svéd miniszterelnököt Orbán Viktor. A fő téma a skandináv ország NATO-csatlakozása lenne, amit Magyarország sokáig Törökországgal, a második legerősebb tagállammal egyetemben nem ratifikált. Kedd este azonban Ankara is rábólintott a dologra, ami feltehetően felgyorsíthatja az eseményeket. 

Az Index a svéd kormányfő, Ulf Kristersson válaszáról érdeklődött Havasi Bertalannál. A kormányfő sajtófőnöke elárulta: „Megkaptuk a svéd miniszterelnök pozitív válaszát. Minden megy a maga útján”.

Közben az Indexnek Kövér László arról beszélt, hogy még nem tartja támogathatónak a svédek NATO-csatlakozását, és a kormánypárti frakciókban vannak olyan képviselők, akik nem támogatják a ratifikációt.

Ezt is ajánljuk a témában

Most arról van szó, hogy a svédek – szeretném megjegyezni, hogy a finnek is – olyan messzire mentek Magyarország pocskondiázásában, a demokratikusan megválasztott kormány gyalázásában és a mozgásterének szűkítésében, amit nem lehet meg nem történtté vagy mellékes körülménnyé tenni” – mondta a házelnök.

Nyitóképen: Ulf Kristersson (JOHN THYS / AFP)

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2024. január 26. 07:30
"UztuSzerintem 2024. január 25. 20:31 Ismétlem magam. Mi. Hívtuk. Nem ő mindta, hogy eljönne beszéljük meg, vagy kérlek gyere el vendégül látunk. Nem. Mi hívtuk, hogy gyere má, beszéljük meg mert ez NEKÜNK??? naggyon fontos." Mi hívtuk, mert persze hogy. El akart sunnyogni a balfasz. Iderendeltük, mert az ilyen sunnyogók nem szoktak önként jelentkezni a szőnyeg szélére, rapportra.
Szerintem
2024. január 26. 07:24 Szerkesztve
"UztuSzerintem 2024. január 25. 20:29 Éa mit csinál? Veri a tamtamot utána meg becsicskul." Akkor mi a gondod? Ha szerinted pont olyan, mint akikre pont azért szavazgatsz, elvárva hogy mindenben szolgaian becsicskuljanak az idegen gazdáik parancsaira.
2024. január 25. 23:06 Szerkesztve
“Túlságosan leegyszerűsítve látod a világot, de lehet, hogy sehogy.” írja Szerintem eftárs, mikor annak örvendek, h lesz egy új videó, amin Orbán lesz a világon a legkarcsúbb diktátor… Szóval leegyszerűsítem… Aha. Magyarországon 2020 március 11-én különleges jogrendet vezettek be, melyre egyébként még a covid alatt sem volt szükség, viszont Orbán így akkor hozhatja a Parlament elé a rendeleteit, amikor kedve szottyan rá. És ez a helyzet ma is tart. Ez ILYEN egyszerű.
Tommaso
2024. január 25. 21:27
Szerintem és Szerintem szerint is Orbán csicskult be, nem a svád.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!